preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Upisi u srednje škole

Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

List za roditelje

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

SAKUPLJANJE STAROG PAPIRA :

PRVI UTORAK U MJESECU


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1501908
Ovaj mjesec: 1519
Ovaj tjedan: 754
Danas: 3
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
NAŠI NAJBOLJI MLADI GEOGRAFI I MATEMATIČARI NA PMF-U
Autor: Mirna Kovačić, 22. 4. 2018.

13. travnja 2018. godine, naši učenici, zaljubljenici u prirodoslovlje, sudjelovali su na „Danu otvorenih vrata“ Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Učenicima, ponajboljim geografima i matematičarima naše škole, ovo je bilo vrlo vrijedno iskustvo i nagrada za sav njihov trud tijekom školske godine. Spoznali su kako se trud , rad i znatiželja isplate. 


Tridesetak mladih geografa (mentorice Dubravka Vajdić Kolarić i Mirna Kovačić) imalo je prilike vidjeti na koji način se geografski sadržaji poučavaju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Učenicima su studenti geografskog odsjeka demonstrirali razne pokuse iz fizičke geografije poput erozija tla (o problemu uništenja tla), fluvijalnim i marinskim procesima (o utjecaju rijeka i mora na oblikovanje reljefa), te zanimljive pokuse koji objašnjavaju pojavu oblaka, magle i tornada. Učenici su također mogli naučiti osnove urbanizma i prostornog planiranja, a veliko zanimanje privukla je i izrada zemljovida u GIS-u, te svakako 3D pješčanik, pomoću kojeg se na vrlo zoran i suvremen način učenicima objašnjava reljef prostora i predočavanje reljefa na zemljovidima. 

 

Učenici su na Matematičkom odsjeku sakupljali nagradne naljepnice u različitim prostorijama gdje su bile organizirane razne aktivnosti. Tako su u Geometrijskoj sobi izrađivali piramidu Sierpinskog, otkrivali mogućnosti rješenja Apolonijevog problema, te igrali igru memory s geometrijskim tijelima. U Sobi s brojevima rješavali razne zagonetke s brojevima te ponešto i računali, u Kombinatorno-vjerojatnosnoj sobi crtali grafove, učili trikove s kartama, a u Igraonici igrali razne igre u kojima je važno bilo otkriti strategiju kojom dolazimo do sigurne pobjede. U sobi Casino naučili da je u igrama na sreću sreća ipak na strani casina, a u sobi Matematika i umjetnost su mogli uočiti i vezu između matematike i umjetnosti te kreirati vlastito umjetničko djelo. U računarskim praktikumima učenici su mogli na računalima isprobati nekoliko igrica koje su za njih osmislili studenti. Oni skloni robotima mogli su na radionici poslušati priču o rombotima Matku, Mati i Matildi te im pomoći da riješe problem.

 

Posebnu draž posjetu Zagrebu dalo je i slobodno vrijeme u središtu Zagreba, gdje su učenici mogli uživati u lijepom vremenu, reprezentativnom izgledu užeg gradskog središta i naravno u „brzoj“ hrani u McDonald's-u . 

 

Naposljetku posjetili smo sportsko-rekreacijski centar „Bundek“. Bundek je smješten na području Novog Zagreba uz rijeku Savu. Područje jezera te livade i šume oko jezera protežu se od Mosta Slobode do Mosta Mladosti. Park Bundek omogućuje građanima Grada Zagreba boravak u prirodi, te različite vrste rekreacije i odmora uz šetnju, roštiljanje, sunčanje i ribolov. Područje oko jezera uređeno je kao zabavno-rekreativni park, oko jezera uređena je biciklističko – rolerska staza, pješačka staza, te tri velika dječja igrališta. Tijekom ljetne sezone na Bundeku se provodi niz kulturnih, zabavnih, sportskih i rekreacijskih događanja. Naši učenici su se na primjeru Bundeka mogli uvjeriti kako dobro osmišljena turistička valorizacija nekada zapuštenih prostora može rezultirati izravnom korišću za sve stanovnike naselja.

 

Učitelji, voditelji geografskih i matematičke grupe, nestrpljivo očekuju novu mogućnost odlaska s našim mladim talentiranim učenicima na izvanučioničku nastavu.

Pohvale svim mladim geografima i matematičarima, ali i njihovim roditeljima upućuju njihove učiteljice geografije i učitelj matematike.

Mirna Kovačić, Dubravka Vajdić Kolarić i Ivan Piskač

 

Galeriju fotografija pogledajte u nastavku.

http://os-gjuro-ester-koprivnica.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=193

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju