preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

E-knjige

List za roditelje

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

 


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1534132
Ovaj mjesec: 3981
Ovaj tjedan: 1418
Danas: 4
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet školi Olge Meglič u projektu Čitanje ne poznaje granice
Autor: Snježana Mihočka, 27. 4. 2018.

Učenici 4.a razreda proveli su projektni dan u druženju sa svojim vršnjacima iz Slovenije, i to u okviru projekta Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja, koji provodimo u partnerstvu s našom prijateljskom školom iz Ptuja. Ove godine u projektu sudjeluje 4. a razred naše škole zajedno s učiteljicom Dubravkom Bijelić, knjižničarkom Nikolinom Sabolić i učiteljem Mihaelom Kivačem te 5. a razred iz OŠ Olge Meglič s njihovom učiteljicom Simonom Truntič i knjižničarkom Alenkom Kandrič.


 

Projekt je usmjeren na poticanje čitanja izvan školske lektire, upoznavanje književnosti i kulture drugog naroda, istraživanje i upoznavanje mjesta partnerske škole, primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u samostalnim radovima te uvježbavanje komunikacijskih vještina u neposrednom susretu s vršnjacima iz druge zemlje. Tijekom provedbe projekta naši učenici čitali su knjigu „Kekec iznad samotnog ponora“, interpretirali književno djelo, igrali online književni kviz u alatu Kahoot, izrađivali ppt prezentacije o životu i djelu slovenskog pisca Josipa Vandota, crtali stripove, pisali viceve o Kekecu, učili pjevati Kekečevu pjesmu, izrađivali slikovnice i likovne radove, izradili plakat i straničnike za knjige kao poklon za vršnjake iz Slovenije. Također su s učiteljicom uvježbali scenski igrokaz „Tinkina nova prijateljica“, koji su napisale učenice Hana Pelesk i Lucija Turk.

Susret hrvatskih i slovenskih učenika i predstavljanje projekta održano je u prostorima škole Olge Meglič. Naši učenici 4. a razreda predstavili su slovenskim vršnjacima iz 5. a razreda, njihovoj ravnateljici Heleni Ocvirk, knjižničarki Alenki Kandrič i učiteljici Simoni Truntić svoje radove nastale u okviru projekta tijekom ove školske godine.

Svoj rad prezentirali su putem ppt prezentacija, plakata, slikovnica i stripova te igrokaza koji su nastali na temelju čitanja knjige „Kekec iznad samotnog ponora“ slovenskog autora Josipa Vandota. Naša prezentacija projekta uključila je i scenski nastup učenika – izvedbu igrokaza „Tinkina nova prijateljica“ te vokalno-instrumentalnu izvedbu Kekečeve pjesme. Međusobni susret učenici dviju škola zaokružili su zajedničkim pjevanjem pjesama iz filmova o Kekecu, najpoznatijem slovenskom književnom junaku.

Nakon prezentacije, obilaska škole i školske knjižnice prošetali smo Prešernovom ulicom do ptujskog dvorca odakle su učenici mogli vidjeti najstariji dio grada i njegove spomenike, rijeku Dravu i najveće slovensko umjetno jezero.

Po povratku u školu Olge Meglič učenici su se družili na školskom igralištu i odigrali zajedničku nogometnu utakmicu. Slijedio je ručak u školi i povratak u Koprivnicu.

Veselimo se uzvratnom posjetu u svibnju u našoj školi kada će nam prijatelji iz Slovenije predstaviti svoj rad na projektu i prezentirati rezultate rada. Oni su čitali knjigu „Sretni dani“ hrvatskog pisca Mire Gavrana.

S nestrpljenjem očekujemo ponovno druženje u našoj školi.

Fotogalerija

Knjižničarka Nikolina Sabolić

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju