preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

E-knjige

List za roditelje

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

 


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1534132
Ovaj mjesec: 3981
Ovaj tjedan: 1418
Danas: 4
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održana Ljetna škola Crvenog križa u Novom Vinodolskom
Autor: Snježana Mihočka, 6. 7. 2018.

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je i provelo Ljetnu školu Crvenog križa održanoj u Novom Vinodolskom od 18. do 22. lipnja 2018. u kojoj je sudjelovalo 15 učenika iz sve tri osnovne škole iz Koprivnice, koji su ujedno i članovi volonterskih grupa, njihovi mentori, djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i članovi udruge volontera Koprivničko – križevačke županije ‘Rad na dar’.


Ljetna škola organizirana je u sklopu projekta 'Volimo volontiranje' financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.), kako bi članovi volonterskih grupa stekli nova znanja o volontiranju, pokretu Crvenog križa te naučili više o mogućnostima volontiranja u GDCK Koprivnica.

Nakon smještaja u Domu Crvenog križa GDCK Zagreb, ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev održala je uvodnu riječ u kojoj je svim sudionicima predstavila djelatnosti GDCK Koprivnica i projekt ‘Volimo volontiranje’ te aktivnosti koje će se od rujna provoditi u školama u kojima će sudjelovati članovi volonterskih grupa i njihovi mentori.

Cilj Ljetne škole Crvenog križa u Novom Vinodolskom bio je da se članove volonterskih grupa prvenstveno ukljući u odgoj za volontiranje te ih se na taj način pripremi i educira, ali i zainteresira kako bi i kasnije kroz život bili uključeni u volontiranje u svim segmentima humanitarnog djelovanja GDCK Koprivnica.

Predavači su bili njihovi mentori Lidija Molnar, Goran Višak i Miroslav Kanisek te koordinatorice volontera GDCK Koprivnica Akvila Petras Kovačić i Antonija Habajec. Učenici volonteri kroz 5 dana koje su proveli u Novom Vinodolskom naučili su osnovna načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog Polumjeseca, upoznali se s djelovanjem GDCK Koprivnica i Hrvatskog Crvenog križa. Saznali su koje ih obaveze očekuju u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’, naučili osnove Prve pomoći i Sigurnosti na vodi te kako motivirati mlade volontere, a naučili su i kako zaštititi sebe i svoje prijatelje od trgovanja ljudima te kako razbiti predrasude.

Osim toga članovi Udruge volontera Rad na dar, Irena Babić i Ivan Brckan upoznali su ih sa Zakonom o volontiranju i Etičkim kodeksom volontera koji su temelj za uspješno i učinkovito volontiranje.

S provedbom projekta ‘Volimo volontiranje’ započelo se 1. rujna 2017., a završava 31. kolovoza 2019. Nositelj projekta je GDCK Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, sve tri Koprivničke osnovne škole, ‘Antun Nemčić Gostovinski’, ‘Braća Radić’ i ‘Đuro Ester’ i Udruga volontera Koprivničko – križevačke županjie ‘Rad na dar’. Ciljevi projekta su osnaživanje doprinosa volonterstva u provođenju reformi za društveni i gospodarski rast i demokratski razvoj te povećanje broja kvalitetnih i održivih volonterskih programa te programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje.

U sklopu projekta članovi volonterskih grupa će kroz oformljene volonterske grupe u školama, a na volonterskim točkama koje će biti opremljene potrebnim namještajem te prijenosnim računalima, tabletima i fotoaparatima, organizirati volonterske akcije humanitarnog karaktera gdje će prikupljati, hranu, higijenske potrepštine, odjeću i obuću te školski pribor. Sve prikupljeno zatim će se podijeliti korisnicima Socijalne samoposluge kojima je to najpotrebnije. Osim navedenog učenici će pripremati plakate, letke i razne obavijesti za kolege, roditelje i nastavnike o volonterskim akcijama, a sve aktivnosti će fotografirati i snimati kako bi na kraju projekta mogli pripremiti jedan zajednički film o provođenju projekta i njihovom sudjelovanju.

Svim sudionicima Ljetne škole Crvenog križa u Novom Vinodolskom ovo je bilo jedno vrijedno iskustvo koje će im biti od koristi u daljnjim aktivnostima u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’, ali i u svakodnevnom životu.

Fotogalerija

Miroslav Kanisek

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju