preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

 

 

Projekti u našoj školi

E-knjige

List za roditelje

Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Šetnja školom

 

Školska knjižnica


Korisni linkovi

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1685139
Ovaj mjesec: 2406
Ovaj tjedan: 397
Danas: 115
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izabrani novi članovi Erasmus tima – Mobilnost u Švedsku
Autor: Mirna Kovačić, 21. 1. 2020.

Ususret 2. mobilnosti Erasmus+ projekta „Izazov sretnog života u europskom društvu“ povjerenstvo za odabir sudionika mobilnosti odabralo je nove članove Erasmus tima koji će nas predstavljati u švedskom gradu Örebru.


Na natječaj za izbor sudionika mobilnosti javio se 21 učenik, te je pred Povjerenstvom bio uistinu težak zadatak selekcijskog postupka koji je rezultirao izborom sedmero kandidata. U projektne aktivnosti ponovno će biti uključeni učenici osmih razreda, a ovog puta to su: Lana Vutuc, Lucija Delić, Luka Udovičić, Dino Vutuc, Martina Šestanj, Domenika Božić, Nika Bači i troje učitelja (Ivan Piskač, Helena Knežević i Mirna Kovačić).  Svi učenici uključeni u projekt imat će priliku usavršiti znanja i kompetencije, upoznati druge kulture te razviti socijalne i komunikacijske vještine sudjelujući u mobilnosti u Švedskoj. Projekt „Izazov sretnog života u europskom društvu“ vrijedan je 103.105,00  eura.

Tema druge mobilnosti razvija se oko pitanja „Što različite generacijske i socijalne skupine u Hrvatskoj, Njemačkoj, Portugalu i Švedskoj čine sretnima ili nesretnima?“ Prije mobilnosti svi će učenici sudjelovati u velikom istraživanju o sreći i zadovoljstvu životom u svojoj sredini u kojem će biti uključene različite generacijske i društvene skupine. Rezultati online ankete bit će javno objavljeni na TwinSpaceu, stranicama škole i lokalnim medijima. Učenici će rezultate istraživanja uspoređivati, te na temelju njih donositi zaključke i promišljati o aktivnostima koje bi mogle rezultirati većom kvalitetom života u njihovoj sredini, a time i zadovoljstvom građana.

Cilj našega projekta jest podići svijest učenika o općim temeljima demokratskog europskog društva u budućnosti, koje nudi kvalitetan život i omogućava svima da pronađu sreću. Učenici će spoznati da je individualna sreća blisko povezana s aktivnim građanstvom, preuzimanjem odgovornosti i sviješću o prilikama i mogućnostima koje demokratsko europsko društvo može ponuditi. Uz prethodno navedene ciljeve, projekt će omogućiti učenicima dodatno usavršavanje znanja engleskoga jezika kao i vještine uporabe IKT-a.

 

 

Mirna Kovačić, prof.

Školski Erasmus koordinator

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju