preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

 

 

Projekti u našoj školi

UZ Đurđica

   

https://bit.ly/3bberx4

 

List za roditelje

E-knjige

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Školska knjižnica

Šetnja školom


Korisni linkovi

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1869385
Ovaj mjesec: 896
Ovaj tjedan: 560
Danas: 2
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
UČITELJICA OŠ „ĐURO ESTER“ KOPRIVNICA DUBRAVKA VAJDIĆ KOLARIĆ PRIMILA GODIŠNJU NAGRADU ZA POUČAVANJE HRVATSKOG GEOGRAFSKOG DRUŠTVA
Autor: Snježana Mihočka, 10. 1. 2022.

Odlukom Odbora za dodjelu nagrade Hrvatskog geografskog društva u 2021. godini među nagrađenima je i naša učiteljica geografije Dubravka Vajdić Kolarić. Nagrada je dodijeljena u kategoriji za poučavanje geografije. Naša kolegica Dubravka Vajdić Kolarić, učiteljica s trajnim statusom savjetnice u Osnovnoj školi „Đuro Ester“ Koprivnica tijekom svoga rada isticala se svojom pedagoškom  profesionalnošću i iznimnim metodičkim vještinama u neposrednom odgojno-obrazovnom radu s učenicima te je u našoj školi postavila novi model poučavanja geografije kroz inovativne oblike timskog rada, terensku, projektnu i integriranu nastavu. 


 

Kolegica Dubravka uvijek je među prvima uvodila nove nastavne metode i različite oblike rada, te uspješno implementirala nove načine poučavanja koje su zahtijevale reforme u obrazovnom sustavu. U radu s učenicima uvijek je ustrajala na razvoju geografskih vještina te poticala njihovu samostalnost i kreativnost. Dolaskom u Školu 1991. godine, unijela je geografski duh u prostore Škole i probudila geografsku znatiželju i ljubav prema predmetu kod mnogih generacija učenika.

Postignuti obrazovni rezultati učenika na županijskim i državnim natjecanjima pokazatelj su koliko kolegica ulaže vremena u rad s učenicima. Kontinuirano ima značajan broj učenika na županijskom natjecanju te zapažene rezultate na državnim natjecanjima. Izvrsni rezultati su postignuti kroz rad skupine Mladih geografa, no svakako i zahvaljujući nebrojenim satima rada s učenicima i izvan radnog vremena, jer cilj kolegice Dubravke nije tek dovesti učenike do zapaženih rezultata na natjecanju već i osposobiti ih za cjeloživotno učenje te razviti kod njih niz kompetencija koje se stječu kroz četiri godine učenja voljenog predmeta - geografije. Školska razina natjecanja iz geografije na našoj školi uvijek se ističe najvećom brojnošću učenika koji su spremni pokazati svoja znanja i vještine, što je samo po sebi pokazatelj motiviranosti učenika za predmet. Postignutim rezultatima na natjecanjima, kolegijalnošću, poštenjem i vjerom u mlade ljude daje osobni doprinos ugledu i potvrđivanju Škole. Njezin  dugogodišnji kvalitetan i uspješan stručno-pedagoški rad s učenicima doprinosi razvoju i unapređenju škole u kojoj radi i sustava osnovnoga školstva koji je prepoznat i na nivou Republike Hrvatske.

Osim njenog  dugogodišnjeg kvalitetnog i uspješnog stručno-pedagoškog rada s učenicima, nužno je spomenuti čitav niz aktivnosti kojim je doprinijela razvoju i unapređenju škole. Vođenjem županijskog stručnog vijeća geografije Koprivničko-križevačke županije stvorila je uvjete za dolazak čitavog niza istaknutih predavača u Školu. Unaprijedila je organizaciju terenskih nastava uz sustavni rad na susretu učenika s izvornom stvarnošću. Sva saznanja sa stručnih usavršavanja nesebično i kontinuirano prenosi kolegama u Školi, a svojim mnogobrojnim tekstovima u tiskovinama i sudjelovanjem u izdavačkoj djelatnosti Škole, ostavila je neizbrisiv trag u popularizaciji geografije, učeničkih i učiteljskih postignuća, a time i cijele Škole. Kolegica Dubravka uistinu je prepoznatljiv simbol naše Škole te joj i ovom prilikom od srca čestitamo na ovom priznanju koje je potvrda njene kvalitete kao suradnice, kolegice i učiteljice geografije.

Ravnateljica:

Sanja Prelogović

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju