preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
DAN ŠKOLE

Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Školska kuhinja

 

 

 

List za roditelje

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

SAKUPLJANJE STAROG PAPIRA :

PRVI UTORAK U MJESECU


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1487511
Ovaj mjesec: 6355
Ovaj tjedan: 1447
Danas: 23
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Županijsko stručno vijeće učitelja i nastavnika GEOGRAFIJE Koprivničko-križevačke županije
Autor: Mirna Kovačić, 26. 3. 2018.

U našoj je školi 21. 3. 2018. godine održan stručni skup učitelja i nastavnika geografije. Tema ovog skupa je bila Korištenje digitalnih alata u razvoju geografskih vještina s ciljem unapređenja vještina digitalnih alata u nastavnom procesu.


Učiteljica informatike Đurđica Lucek, prof. mentor u našoj školi je kroz radionički rad prisutnima ponudila aplikacije za rad sa slijepim kartama te pokazala načine korištenja različitih igara u nastavi geografije. Svi prisutni su se spremno uključili u rad, a primjere dobre prakse pokazala je učiteljica geografije  Sonja Kalanj iz OŠ Prof. V. F. Šignjara Virje OŠ F. Koncelak Drnje i nastavnica Maja Maček Treščec, prof. geografije i povijesti iz Gimnazije „ Fran Galović“ Koprivnica.

 

 

Slijedila je radionica o načinima korištenja alata: PADLET, TRIPLINE, GEOGUESSR i QR CODE. Radionicu je vodila učiteljica  geografije i povijesti Mirna Kovačić, prof. iz OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica. Prisutni su produbili stare i stekli nove digitalne i informatičke kompetencije i ideje kako te alate iskoristiti za veću motiviranost učenika i uspješnost nastavnog procesa kroz uključivanje učenika. Ujedno su prisutni potaknuti na promišljanje o načinima uvođenja inovacija uvjetovanih suvremenom tehnologijom.

 

 

Voditeljica ŽSV-a je prenijela svoja iskustva o radu s darovitim učenicima nakon posjete školi za darovite učenike u Bratislavi – Škola pre mimoriadne nadane deti a Gymnazium. Organizacija rada, metode i oblici rada trebali bi nas potaknuti na promišljanje o iskoristivosti ideja i uvođenju pojedinih načina rada i u naš nastavni proces.

 

 

 Skup je završio aktualnostima i uvođenjem inovativnosti u rad stvaranjem grupe geografa na Google disku s ciljem lakše razmjene znanja i iskustava te unapređenjem suradnje.

 

 

Dubravka Vajdić Kolarić,

voditeljica ŽSV-a geografije

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju