preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Upisi u srednje škole

Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

List za roditelje

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

SAKUPLJANJE STAROG PAPIRA :

PRVI UTORAK U MJESECU


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1501908
Ovaj mjesec: 1519
Ovaj tjedan: 754
Danas: 3
OBAVIJEST RODITELJIMA O POSUDBI KNJIGA

Poštovani roditelji,

posudba rabljenih udžbenika biti će 20. i 21. lipnja 2018.godine u prostorijama tajništva, računovodstva i ravnateljice od 8:00 do 16:00 sati a ostale radne  dane do 29. lipnja 2018. od 8:00 do 15:00 sati.

 

Poštovani roditelji u Školi možete još podići knjige za sljedeću šk. god. u vremenu

od 8:00 do 12:00 sati do 31.7.

 Imamo još knjiga od 1. do 6. razreda.

 

 

Ravnateljica:

 Sanja Prelogović

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„VELIKO OKUPLJANJE“ U KOPRIVNIČKOJ GIMNAZIJI
Autor: Mirna Kovačić, 23. 4. 2018.

Nakon izvedbi povijesno-dramskih igrokaza u našoj školi i gostovanja u drugim školama u županiji (i šire 😊) aktivnosti skupine „Povijest za budućnost“ nastavile su se u Gimnaziji „Fran Galović“.

17. ožujka, naši su talentirani mladi glumci priredili nezaboravan doživljaj gimnazijalcima, te ostvarili zapažene uloge u igrokazu „Veliko okupljanje“.


Igrokaz „Veliko okupljanje“ donosi pregled zabavnih i pomalo otkačenih tradicija koje se vežu uz narode diljem svijeta. Koji su običaji u drugim državama? Jedu li svi puricu s mlincima, roštilj ili srdele? Provode li mladi u svim zemljama vrijeme ispred televizije s mobitelom u ruci? Kako mladi iz različitih država zamišljaju svoje idealno ljetovanje? Gledatelji su se imali prilike zabaviti uz francusku, rusku, američku, slovensku i hrvatsku obitelj, te osjetiti malo ljetne atmosfere u školi.

 

Na sceni se izmijenilo čak 17 glumaca. Osebujne obitelji odlično su utjelovili Sara Božić, Petar Grubić, Borna Kovačić, Hrvoje Horvat, Jana Nakić, Patricija Bačani, Mia Zagrajski, Karla Filipić, Maja Blažok, Matej Koštić, Gabriela Lončar, Dorijan Lončarić, David Premec, Lovro Rod, Jan Vuk, Mihael Tinodi i Patrik Perušić Za scenarij i režiju pobrinula se učiteljica Mirna Kovačić, a za glazbeni dio i prezentaciju učitelj Ivan Piskač.

Predstava je okupila učenike 1. razreda gimnazije, koji su dugim i bučnim aplauzom nagradili trud glumaca, te dokazali se ponekad i stariji mogu inspirirati mlađima.

 

Zahvaljujemo se gimnazijalcima na podršci, pozivu i srdačnoj dobrodošlici, te se veselimo budućoj suradnji. Nastavnici geografije i povijesti Maja i Zvonimir Treščec osigurali su našim učenicima divno iskustvo u Gimnaziji. Naši mladi glumci mogli su razgledati zgradu Gimnazije u kojoj će mnogi sljedeće godine nastaviti školovanje. Zahvaljujemo i ravnatelju Vjekoslavu Robotiću koji je također prisustvovao igrokazu, te je zaslužan za srdačnu dobrodošlicu učenika i njihovih mentora.

 

Naša povijesno-dramska skupina „Povijest za budućnost“ osnovana je 2014. godine, te se od tada kroz njezine aktivnosti radi na popularizaciji povijesti kao nastavnog predmeta, ali i razvija naklonost učenika prema istraživanju prošlosti.  Cilj cijelog projekta je upoznavanje učenika s hrvatskom i svjetskom kulturnom baštinom povezivanjem teoretskog djela nastavne građe s konkretnim primjerima iz prošlosti.

Budući da su i druge škole prepoznale originalnost, pristupačnost i zanimljivost ovakvog tipa usvajanja gradiva iz povijesti, već su dogovorena i slijedeća gostovanja. Učenici su pokazali velik interes za ovaj oblik nastave pa se nadamo da ćemo i u budućnosti uspješno dramatizirati najzanimljivije epizode iz svjetske i nacionalne povijesti pridonoseći popularizaciji povijesti kao nastavnog predmeta i stvarati sve više zaljubljenika u povijest i budućih istraživača prošlosti.

 

Vjerujemo da je stalno osuvremenjivanje nastave osnovni preduvjet za izvrsnost nastavnog procesa, pa se nadamo kako će i u budućnosti naši igrokazi naći put do mladih gledatelja i da ćemo gostujući na drugim školama  dostojno zastupati kvalitetu rada i svestranost naše škole.

Mirna Kovačić

 

SLOVENSKA OBITELJ

- Mama – KARLA FILIPIĆ
- Kći – MIA ZAGRAJSKI
- Sin – DORIJAN LONČARIĆ

AMERIČKA OBITELJ

- Sin – JAN VUK

- Tata – DAVID PREMEC 

- Mama – GABRIELA LONČAR

- Sin – PATRIK PERUŠIĆ
 
FRANCUSKA OBITELJ
- Sin – PETAR GRUBIĆ
- Mama – JANA NAKIĆ
- Tata – HRVOJE HORVAT
 
RUSKA OBITELJ
- Mama – SARA BOŽIĆ
- Kći – MAJA BLAŽOK
- Tata – MIHAEL TINODI
 
HRVATSKA OBITELJ
- Mama – PATRICIJA BAČANI
- Tata – LOVRO ROD
- Sin – MATEJ KOŠTI
- Sin – BORNA KOVAČIĆ
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju