preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

E-knjige

List za roditelje

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

 


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1534132
Ovaj mjesec: 3981
Ovaj tjedan: 1418
Danas: 4
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
1. Blog nastavnika Ivana Piskača
Autor: Mirjana Mihalec, 27. 4. 2018.

Nedjelja, 22. travnja 2018. – 0. dan

Ranom zorom krenuo sam prema aerodromu dr. Franje Tuđmana s ciljem da tokom današnjeg dana dođem na svoje odredište – Sesimbru. 


Uspio sam u svom naumu i tako sam nakon ukupno pet sati leta i otprilike četiri sata čekanja na aerodromu stigao u Lisabon, gdje me pričekala grupica od osmero ljudi na čelu s koordinatorom tečaja. Nakon kratke vožnje stigli smo u Sesimbru, gradić smješten 30 km južnije od Lisabona, gdje ćemo biti smješteni sljedećih sedam dana i gdje ćemo pratiti većinu predavanja i sudjelovati na većini radionica. U Sesimbri je sjedište obrazovnog centra CREF, koji je organizator tečaja kojega polazim, Stimulating creativity and innovation in the classroom / Mobile devices in education.

Ponedjeljak, 23. travnja 2018. – 1. dan

Prvi dio prvog dana tečaja bio je rezerviran za međusobno upoznavanje pristupnika tečaja. Svaki sudionik na tečaju, ili grupa sudionika, uz pomoć prezentacije je ukratko upoznala ostale sa zemljom iz koje dolaze, gradom i školom u kojoj rade, te su naravno rekli i nešto o sebi. Budući da je tečaju pristupilo 26 polaznika, vrijeme koje smo imali za prezentaciju bilo je ograničeno da se svi uspijemo predstaviti do zadanog termina. Polaznici tečaja došli su iz šest različitih zemalja (Rumunjska, Estonija, Litva, Francuska, Španjolska i Hrvatska).

Nakon opuštenog dijela upoznavanja, slijedio je radni dio današnjeg dana. Prva na redu bila je profesorica Sandre Fradao s predavanjem The Computer as a tool in teaching and learning. („The Cloud computing“). Upoznali smo mnogo prednosti korištenja aplikacija u oblaku, te smo vidjeli nekoliko zanimljivih i nadasve korisnih aplikacija koje se mogu praktično koristiti u svrhu nastave. Nekoliko aplikacija smo odmah i isprobali, uz stručnu pomoć predavačice.

Utorak, 24. travnja 2018. – 2. dan

Današnji dan bio je predviđen za odlazak u posjet dvjema školama.

Prva škola koju smo posjetili bila je osnovna škola grupe škola Boa Agua u Quinto do Conde. Ravnatelj škole srdačno nas je dočekao i poželio nam dobrodošlicu. Upoznao nas je s načinom rada škole, na koji način nastavnici i učenici koriste IKT tehnologiju u nastavi te na koji način uključuju u nastavu učenike koji imaju određene razvojne poteškoće. Tako smo prilikom obilaska škole mogli zaviriti u učionice u kojima djeca od sedam godina uče uz pomoć tableta, u parovima ili grupama. Učenici na tabletima uglavnom koriste materijale koji se nalaze na nacionalnoj platformi s obrazovnim sadržajima, no i nastavnici često izrađuju vlastite materijale za korištenje u nastavi.

U vremenu između posjeta dviju škola iskoristili smo vrijeme i za sportske aktivnosti.

Druga škola koju smo posjetili bila je srednja škola Manuel Martins u Setubalu, u kojoj smo mogli vidjeti učionicu budućnosti s mnoštvom digitalne opreme (pametne ploče, dio za robotiku, digitalni mikroskopi, 3D printer, …). Prostorija je podijeljena na nekoliko dijelova, svaki u svojoj boji, u kojima se odvija jedan točno određeni dio nastavnog procesa (planiranje, prikupljanje podataka, analiza, izrada rada, prezentacija). To je bila prva takva učionica u Portugalu, dok učionica tog tipa danas ima u četrdeset različitih škola u Portugalu.

  

U srednjoj školi poslušali smo i predavanje profesorice Renate Jankeviene s temom Future Classroom methodology of teaching, te smo isprobali još nekoliko web aplikacija.

Obje škole koje smo posjetili imaju status Eko-škole, baš kao i naša škola.

 

 

Ivan Piskač, nastavnik matematike

 

Informacije navedene u članku odražavaju isključivo stajalište autora. Europska Komisija nije odgovorna za uporabu informacija koje su u članku navedene.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju