preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

E-knjige

List za roditelje

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

 


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1534132
Ovaj mjesec: 3981
Ovaj tjedan: 1418
Danas: 4
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
2. Blog nastavnika Ivana Piskača
Autor: Mirjana Mihalec, 29. 4. 2018.

Srijeda, 25. travnja 2018. – 3. dan

Odličnim predavanjem profesora Rui Lime pod nazivom Creativity and Innovation in the Classroom, započeli smo novi radni dan u Sesimbri.


 Iz svog bogatog iskustva profesor nas je sve zajedno upoznao s načinima poučavanja u školi u kojoj radi te na koji se način kod učenika postiže visoka razina motivacije za učenje i potiče kreativnost u rješavanju različitih problema koji se pred njih postavljaju.

Nakon toga smo u radionici, bez upotrebe bilo kakve tehnologije, kroz brainstorming dolazili do ideja na koji način povećati kreativnost, ne samo kod učenika nego i svoju vlastitu.  

 

U trećem dijelu radnog dijela dana održana je radionica koju je također vodio profesor Rui Lima, u kojoj smo mogli naučiti nešto više o izradi prezentacija korištenjem alata Sway, izradi jednostavnijih video igara uz pomoć alata Kodi, te pametnijem korištenju pametne ploče uz alat Class Flow.

Po završetku radnog dijela dana slijedio je fakultativni odlazak u Sintru, te do najzapadnije točke Europe – Cabo de Roca (rt Roca).

Četvrtak, 26. travnja 2018. – 4. dan

Prvo današnje predavanje pod nazivom Lets talk about Mobile Devices in education održala je profesorica Renata Jankeviciene. Tokom predavanja upoznala nas je s nekoliko alata za izradu digitalnih knjiga, koje smo odmah u praktičnom dijelu predavanja mogli i isprobati.

 

 

Profesor Vitor Costa nas je u drugom današnjem predavanju upoznao s alatom ActiveInspire, koji i sam koristi prilikom svojih predavanja. Upoznao nas je samo s nekim osnovnim postavkama i mogućnostima koje alat nudi, jer je za potpuno ovladavanje toliko opsežnim alatom potrebno izuzetno mnogo vremena.

Zaključak koji mogu donijeti nakon današnjih predavanja je da za poučavanje uz pomoć IKT-a nije najvažnija oprema već metoda poučavanja, te da ne smijemo IKT pod svaku cijenu gurati u nastavu i robovati im, već ih trebamo shvatiti kao alat koji možemo koristiti kako bismo lakše ostvarili planirane ciljeve i ishode.

Nakon predavanja slijedio je odlazak u Lisabon.

 

Navečer smo imali priliku poslušati nekoliko izvedbi fado pjesama.

 

Petak, 27. travnja 2018. – 5. dan

Danas smo morali prikazati jesmo li štogod naučili u danima koji su iza nas – u dva bloka od po 90 minuta morali smo primijeniti barem jedan novi alat prilikom planiranja i realizacije neke nastavne teme. Rad se odvijao u grupama po četvero, no zbog toga što je cijela grupa polaznika brojila 26 ljudi, jednu grupu smo činili samo kolegica Tihana i ja.

 

Nakon brainstorminga uhvatili smo se u koštac s alatima i nakon izvjesnog vremena uspjeli smo završiti zadatak. Svaka grupa je nakon toga ostalima prezentirala ideju i način realizacije, te smo zaključili da je svaka grupa u svojim uradcima pokazala i kreativnosti i inovativnosti što znači da je ovotjedni tečaj bio uspješan.

 

Subota, 28. travnja 2018. – 6. dan

Danas je bio dan evaluacije rada tečaja. Pristupnicima tečaja uručeni su certifikati, nakon čega je slijedilo zatvaranje tečaja. Na fotografiji se nalazi voditelj tečaja, profesor Vitor Costa, okružen polaznicima iz Hrvatske.

 

Ostatak dana proveli smo još malo upoznajući Lisabon i Sesimbru (na fotografijama), te pripremajući se za povratak svojim kućama.

Iskoristio sam priliku i da provjerim kakva je trenutačna temperatura oceana. Ugodna.

Iskustvo koje sam stekao u Portugalu mi je neprocjenjivo. Odlazim iz njega s puno dojmova, novih znanja i ideja koje tek trebam iskoristiti u svom radu. Posebno mi je drago što Portugal napuštam bogatiji i za nekoliko prijatelja koje sam tamo stekao, te se nadam da ću ih možda ponovo sresti na nekom od sljedećih putovanja u sklopu nekog novog projekta koji je pred nama.

Nedjelja, 29. travnja 2018. – 7. dan

Vožnju prema Lisabonskom aerodromu započeli smo u 2 sata jer smo se već u pet sati trebali svi smjestiti u ciljani zrakoplov. No, zbog pada informatičkog sustava na amsterdamskom aerodromu polazak se pomaknuo jedan sat unaprijed, te se let iz Amsterdama prema Zagrebu također pomaknuo za dva sata. Tako sam uspješno stigao u Zagreb tek u 15:24 sata i trenutno pišem blog čekajući na dolazak vlaka koji odlazi prema Koprivnici.

S nadom da ću sutra ulazeći u razred unijeti i osmjehe na lica učenika, sve vas srdačno pozdravljam!

Ivan Piskač

Informacije navedene u članku odražavaju isključivo stajalište autora. Europska Komisija nije odgovorna za uporabu informacija koje su u članku navedene.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju