preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Upisi u srednje škole

Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

List za roditelje

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

SAKUPLJANJE STAROG PAPIRA :

PRVI UTORAK U MJESECU


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1498434
Ovaj mjesec: 3059
Ovaj tjedan: 994
Danas: 79
OBAVIJEST RODITELJIMA O POSUDBI KNJIGA

Poštovani roditelji,

posudba rabljenih udžbenika biti će 20. i 21. lipnja 2018.godine u prostorijama tajništva, računovodstva i ravnateljice od 8:00 do 16:00 sati a ostale radne  dane do 29. lipnja 2018. od 8:00 do 15:00 sati.

 

Poštovani roditelji u Školi možete još podići knjige za sljedeću šk. god. u vremenu

od 8:00 do 12:00 sati do 31.7.

 Imamo još knjiga od 1. do 6. razreda.

 

 

Ravnateljica:

 Sanja Prelogović

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Osmaši na programu Mladi za mlade
Autor: Snježana Mihočka, 14. 5. 2018.

Povodom Dana Europe i obilježavanja Europskog tjedna, dio učenika osmih razreda prisustvovao je programu „Mladi za mlade“ u dvorani Domoljub.

Program je organiziran u suradnji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica s koprivničkim osnovnim i srednjim školama te uz pokroviteljstvo Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica u vidu profesionalnog usmjeravanja učenika osmih razreda. 


 

Kroz prezentacije i filmove o brojnim uspješnim europskim projektima, dostignućima i aktivnostima koprivničkih srednjoškolaca naši osmaši, kao budući srednjoškolci, dobili su dodatne informacije o tome kako se radi i što se sve uči u pojedinoj školi.

Učenici Obrtničke škole Koprivnica predstavili su Projekt VEC Sharing u sklopu INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska - Hrvatska 2014. – 2020. i svoje mobilnosti u Csurgo te Erasmus+ projekt Struka nas veže u okviru kojeg su ostvarili mobilnosti u Velenje. Nekoliko učenika predstavilo je iznimna postignuća u svojoj struci; Matija Dolenec izradio je vlastito računalo - Raspberry Pi računalo – TheBeast, Matija Kolarić i Marko Harambaša predstavili su X-DEV (xDerivator) - naprednu aplikaciju koja izračunava derivacije funkcija  te NULLCHAIN – vlastitu blockchain tehnologiju koja doprinosi radu i sigurnosti kriptovaluta. Slušali smo i učenike koji su kao završni rad izradili vlastitu umjetnu inteligenciju te pametni bicikl.

Učenici Srednje škole Koprivnica predstavili su Erasmus+ projekt Pomognite učenicima da spase planet u okviru kojeg im se pružila mogućnost za dodatno stjecanje stručnih znanja na mobilnostima U Italiji i Francuskoj.

Gimnazija „Fran Galović“ predstavila je nekoliko svojih projekata - MICC WeB, Model International Criminal Court Western Balkans (MICC WeB) - projekt simulacije Međunarodnog kaznenog suda, CLIL – Robotik – Meisterschaft kojim su unaprijedili poznavanje i primjenu informacijske tehnologije te znanja njemačkog jezika, projekt EuroMath&euroScience - međunarodnu matematičku i znanstvenu konferencija koja se svake godine održava u drugoj državi, Dan za znanost - projekt Gimnazije "Fran Galović" Koprivnica koji je pokrenut radi promicanja i popularizacije znanosti, Talent show – tradicionalni gimnazijski program povodom Dana darovitih učenika, Projekt Croatia HungaryEducationalCooperation - CHEC (INTERREG projekt) s ciljem upoznavanja kulture drugih zemalja, SportOverBorders  (INTERREG projekt) u okviru kojeg građani mogu uživati u različitim sportskim, kulturnim i gastronomskim programima organiziranim od strane partnera, dok djeca mogu sudjelovati u trening kampovima i prijaviti se za Challangecup.

Publici su se svojim stvaralaštvom predstavili i mladi umjetnici - pjesnici, pisci, glazbenici, plesači, glumci, snimatelji iz triju koprivničkih srednjih škola.

Sudjelovanjem na ovom posebno zanimljivom i poticajnom programu osmaši su iz prve ruke dobili uvid u to što se i kako radi u našim koprivničkim srednjim školama kako bi lakše i uspješnije odabrali školu i usmjerenje u koje će na jesen upisati.

Knjižničarka Nikolina Sabolić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju