preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Upisi u srednje škole

Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

List za roditelje

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

SAKUPLJANJE STAROG PAPIRA :

PRVI UTORAK U MJESECU


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1497501
Ovaj mjesec: 2126
Ovaj tjedan: 61
Danas: 61
OBAVIJEST RODITELJIMA O POSUDBI KNJIGA

Poštovani roditelji,

posudba rabljenih udžbenika biti će 20. i 21. lipnja 2018.godine u prostorijama tajništva, računovodstva i ravnateljice od 8:00 do 16:00 sati a ostale radne  dane do 29. lipnja 2018. od 8:00 do 15:00 sati.

 

Poštovani roditelji u Školi možete još podići knjige za sljedeću šk. god. u vremenu

od 8:00 do 12:00 sati do 31.7.

 Imamo još knjiga od 1. do 6. razreda.

 

 

Ravnateljica:

 Sanja Prelogović

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održana Ljetna škola Crvenog križa u Novom Vinodolskom
Autor: Snježana Mihočka, 6. 7. 2018.

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je i provelo Ljetnu školu Crvenog križa održanoj u Novom Vinodolskom od 18. do 22. lipnja 2018. u kojoj je sudjelovalo 15 učenika iz sve tri osnovne škole iz Koprivnice, koji su ujedno i članovi volonterskih grupa, njihovi mentori, djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i članovi udruge volontera Koprivničko – križevačke županije ‘Rad na dar’.


Ljetna škola organizirana je u sklopu projekta 'Volimo volontiranje' financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.), kako bi članovi volonterskih grupa stekli nova znanja o volontiranju, pokretu Crvenog križa te naučili više o mogućnostima volontiranja u GDCK Koprivnica.

Nakon smještaja u Domu Crvenog križa GDCK Zagreb, ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev održala je uvodnu riječ u kojoj je svim sudionicima predstavila djelatnosti GDCK Koprivnica i projekt ‘Volimo volontiranje’ te aktivnosti koje će se od rujna provoditi u školama u kojima će sudjelovati članovi volonterskih grupa i njihovi mentori.

Cilj Ljetne škole Crvenog križa u Novom Vinodolskom bio je da se članove volonterskih grupa prvenstveno ukljući u odgoj za volontiranje te ih se na taj način pripremi i educira, ali i zainteresira kako bi i kasnije kroz život bili uključeni u volontiranje u svim segmentima humanitarnog djelovanja GDCK Koprivnica.

Predavači su bili njihovi mentori Lidija Molnar, Goran Višak i Miroslav Kanisek te koordinatorice volontera GDCK Koprivnica Akvila Petras Kovačić i Antonija Habajec. Učenici volonteri kroz 5 dana koje su proveli u Novom Vinodolskom naučili su osnovna načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog Polumjeseca, upoznali se s djelovanjem GDCK Koprivnica i Hrvatskog Crvenog križa. Saznali su koje ih obaveze očekuju u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’, naučili osnove Prve pomoći i Sigurnosti na vodi te kako motivirati mlade volontere, a naučili su i kako zaštititi sebe i svoje prijatelje od trgovanja ljudima te kako razbiti predrasude.

Osim toga članovi Udruge volontera Rad na dar, Irena Babić i Ivan Brckan upoznali su ih sa Zakonom o volontiranju i Etičkim kodeksom volontera koji su temelj za uspješno i učinkovito volontiranje.

S provedbom projekta ‘Volimo volontiranje’ započelo se 1. rujna 2017., a završava 31. kolovoza 2019. Nositelj projekta je GDCK Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, sve tri Koprivničke osnovne škole, ‘Antun Nemčić Gostovinski’, ‘Braća Radić’ i ‘Đuro Ester’ i Udruga volontera Koprivničko – križevačke županjie ‘Rad na dar’. Ciljevi projekta su osnaživanje doprinosa volonterstva u provođenju reformi za društveni i gospodarski rast i demokratski razvoj te povećanje broja kvalitetnih i održivih volonterskih programa te programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje.

U sklopu projekta članovi volonterskih grupa će kroz oformljene volonterske grupe u školama, a na volonterskim točkama koje će biti opremljene potrebnim namještajem te prijenosnim računalima, tabletima i fotoaparatima, organizirati volonterske akcije humanitarnog karaktera gdje će prikupljati, hranu, higijenske potrepštine, odjeću i obuću te školski pribor. Sve prikupljeno zatim će se podijeliti korisnicima Socijalne samoposluge kojima je to najpotrebnije. Osim navedenog učenici će pripremati plakate, letke i razne obavijesti za kolege, roditelje i nastavnike o volonterskim akcijama, a sve aktivnosti će fotografirati i snimati kako bi na kraju projekta mogli pripremiti jedan zajednički film o provođenju projekta i njihovom sudjelovanju.

Svim sudionicima Ljetne škole Crvenog križa u Novom Vinodolskom ovo je bilo jedno vrijedno iskustvo koje će im biti od koristi u daljnjim aktivnostima u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’, ali i u svakodnevnom životu.

Fotogalerija

Miroslav Kanisek

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju