preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

 

 

Projekti u našoj školi

UZ Đurđica

   

https://bit.ly/3bberx4

 

List za roditelje

Tražilica
E-knjige

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Školska knjižnica

Šetnja školom


Korisni linkovi

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1868902
Ovaj mjesec: 413
Ovaj tjedan: 77
Danas: 82
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
USUSRET 1. MOBILNOSTI PROJEKTA „IZAZOV SRETNOG ŽIVOTA U EUROPSKOM DRUŠTVU“
Autor: Mirna Kovačić, 11. 11. 2019.

S početkom nove školske godine u našoj je školi započeo novi europski projekt. Radi se o projektu „Izazov sretnog života u europskom društvu“ (The Challenge of Being Happy in a European Society“) koji će se ostvariti u suradnji s partnerima iz Njemačke, Portugala i Švedske.


U projektne mobilnosti bit će uključeno 7 učitelja i 21 učenik (8.razredi), dok će tijekom mobilnosti u Koprivnici (listopad 2020.) učenike iz partnerskih zemalja imati prilike ugostiti brojne koprivničke obitelji iz generacije naših osmih razreda.  Svi učenici uključeni u projekt imat će priliku usavršiti znanja i vještine, upoznati druge kulture te razviti socijalne i komunikacijske vještine sudjelujući na mobilnostima u partnerskim zemljama. Projekt „Izazov sretnog života u europskom društvu“ vrijedan je 103.105,00  eura.

Cilj našega projekta jest podići svijest učenika o općim temeljima demokratskog europskog društva u budućnosti, koje nudi kvalitetan život i omogućava svima da pronađu sreću. Učenici će spoznati da je individualna sreća blisko povezana s aktivnim građanstvom, preuzimanjem odgovornosti i sviješću o prilikama i mogućnostima koje demokratsko europsko društvo može ponuditi. Uz prethodno navedene ciljeve, projekt će omogućiti učenicima dodatno usavršavanje znanja engleskoga jezika kao i vještine uporabe IKT-a.

Na natječaj za izbor sudionika mobilnosti javilo se 37 učenika, te je pred Povjerenstvom bio uistinu težak zadatak selekcijskog postupka koji će rezultirati izborom 7 kandidata koji će sudjelovati u prvoj mobilnosti u Portugalu. Naposlijetku je 13 sjajnih kandidata pozvano na intervju pred Povjerenstvom koje su činile učiteljice Mirna Kovačić, Helena Knežević i Martina Trešćec Godek.

Učenici koji su bili najuspješniji u artikuliranju svoje želje da se priključe portugalskom Erasmus školskom timu su: Fabian Perošić, Nera Teufel, Izidora Tomica, Lana Nogić, Paola Muqaj, Laura Krog i Valentina Piršlin.

 

Kako bi se pripremili za prvu mobilnost u Portugalu, od 16.-23. studenog, učenici su provodili introspekciju i samovrednovanje te detektirali što ih kao pojedince čini sretnima. Rezultate su kreativno prikazali putem fotografija, video materijala, infografika, dokumentarnog filma, poezije i likovnih radova. Učenike, sudionike mobilnosti u Portugalu očekuje niz aktivnosti u kojima će morati vizualizirati svoje osnovne izvore sreće, odnosno predstaviti svoja promišljanja o sreći i zadovoljstvu životom u Koprivnici. Svoje će uratke učenici objaviti na eTwinningu (europskoj platformi namijenjenoj učenicima) i usporediti s vršnjacima iz partnerskih zemalja. Osim toga, učenici su putem eTwinninga stupiti u kontakt jedni s drugima, dijeleći neke karakteristike svojih domovina (geografske informacije, mentalitet i interese ljudi, činjenice o svakodnevnom životu, običaje, tradicije, festivale, tipičnu hranu itd.).

Provedba projekta višestruko će koristiti učenicima i učiteljima. Međunarodna suradnja koja će biti ostvarena tijekom ovoga projekta omogućiti će svim sudionicima proširenje znanja o kulturama partnerskih zemalja i dodatno razvijanje osjećaja tolerancije i poštivanja različitosti. Projekt će omogućiti učiteljima razmjenu iskustava, znanja i metoda poučavanja, koji će im zasigurno koristiti u budućem radu.

 

U mobilnosti u Portugalu sudjelovat će učitelji Anja Ćosić (fizika), Miroslav Kanisek (kemija i biologija) i koordinatorica projekta Mirna Kovačić (geografija i povijest). Velik doprinos pripremi učenika za 1. mobilnost dali su i ostali članovi Erasmus školskog tima, učitelji Helena Knežević (engleski jezik), Ivan Piskač (matematika), Saša Špoljarić (katolički vjeronauk) i Martina Trešćec Godek (hrvatski jezik), koji će sudjelovati u nadolazećim mobilnostima.

Uvjereni smo da će projekt imati pozitivan učinak na kvalitetu rada u našoj školi, prije svega na razvoj međunarodne dimenzije, a zbog svoje tematike i zamjetan utjecaj na lokalnu zajednicu.

 

Mirna Kovačić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju