2021-01-22 20:08:39

Tjedan solidarnosti u našoj školi

U tjednu od 7. do 16. prosinca 2020. godine u našoj školi organiziran je Tjedan solidarnosti tijekom kojega smo sakupljali prehrambene proizvode (brašno, šećer, sol, ulje…) i higijenske potrepštine (sapuni, deterdženti, šamponi, vlažne maramice,…). Sakupljene namirnice predane su Gradskom Crvenom križu, za potrebe Socijalne samoposluge.

Ovo je jedna u nizu akcija koje u prostorijama naše škole organiziraju nastavnici kako bi podučili učenike o potrebi pomaganja potrebitih. Volontiranje i aktivno surađivanje sa neprofitnim organizacija lokalne zajednice propisano je kurikulumom međupredmetne teme Građanskog odgoja i obrazovanja, u domeni Društvena zajednica.

Pod stručnim vodstvom učitelja  razredne i predmetne nastave  učenici naše škole spremno su se odazvali našoj akciji. Ukupno je prikupljeno 311 kg prehrambenih namirnica i 110 komada higijenskih potrepština.

  

U akciju sakupljanja priključili su se i učenici  6.c i 6.d razreda koji su prikupljene proizvode  sortirali i pakirali.

Sa ponosom možemo zaključiti da je ovogodišnja akcija sakupljanja prehrambenih i higijenskih potrepština za potrebe Socijalne samoposluge uspjela. Kao i mnogo puta prije, naši učitelji i učenici su se odazvali i pokazali veliko toplo srce koje je uvijek spremno pomoći potrebitima.

 

Voditeljice  Crvenog križa

Maja Jerčinović i Đurđica Lucek.

 


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica