2021-01-27 10:50:29

RADOST I FUNKCIONALNOST MASKI

Kad nas je zadesila ova pandemija stručnjaci su odredili da je nošenje maski obavezno i koliko god nam bilo teško morali smo to prihvatiti. Najprije je bila nestašica, a onda su se u trgovinama pojavile različite vrste. Neke su bile ugodnije za nošenje od drugih.

 

Upute kako ih izraditi kod kuće preplavile su internetske stranice. Šivaći stroj imam pa sam odlučila iskoristiti svoje znanje krojenja i šivanja i sašiti si nekoliko maski. Tako ću ujedno reciklirati ostatke pamučnih tkanina za koje još nisam našla korisnu namjenu. Izabrala sam živahne uzorke jer uvijek dobro dođe makar i mala dodatna doza vedrine. Mogu se prati, glačati (radi dezinfekcije i ljepšeg izgleda) i većina ima dva lica.

Primijetila sam da me proces izrade smiruje i pozitivno mi utječe na raspoloženje, znači da mi je to prava terapija protiv stresa. I tako je krenulo!

Nastalo je više maski nego što mi treba pa sam ih poklonila kolegicama i kolegama s kojima radim. Jako su im se svidjele, ne samo izgledom nego i zato što su prilično udobne za nošenje. Kolegica Dragana Kolenko tada je nabavila nove uzorke tkanina i izrada maski se nastavila.

Do sada je već prošlo nekoliko mjeseci, a ja ih i dalje šivam i darujem. Veseli me kad nekoga ugodno iznenadim darovanom maskom i baš se dobro osjećam kad vidim da ih ljudi zaista i nose, ali ipak se nadam da će nam uskoro postati samo uspomena.

 

Biserka Knez


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica