2021-02-12 17:38:43

Veliki uspjeh naših učenika na međuopćinskoj smotri LiDraNo

Na međuopćinskoj smotri LiDraNo, koja je održana u četvrtak 11. veljače 2021., učenici naše škole bili su uspješni u svim kategorija te su predloženi za županijsku razinu u literarnom, dramsko-scenskom, novinarskom i radijskom izrazu.

Smotra je održana u digitalnom okruženju u organizaciji OŠ Koprivnički Ivanec. Učenici i mentori susreli su se s članovima Povjerenstva za prosudbu radova na okruglim stolovima putem aplikacije Zoom.

 

Naši su se učenici natjecali u svim kategorijama: literarnom stvaralaštvu, dramsko-scenkom i novinarskom stvaralaštvu.

Na okruglom stolu za literarno stvaralaštvo školu su predstavljale učenice 3.a razreda Maša Kresojević i Eva Krajina s mentoricom Dubravkom Bijelić, Ana Vondraček iz 8.b razreda s mentoricom Sanjom Kapusta i Luka Kiš iz 8.d razreda s mentoricom Marijom Medved.

U dramsko-scenskom stvaralaštvu predstavili su se učenici iz 7.c razreda; Luka Puškaš monologom i Lucija Turk kazivanjem poezije. Mentorica je učenicima Martina Trešćec Godek.

Najviše je naših učenika sudjelovalo na okruglom stolu za novinarsko stvaralaštvo. Samostalnim novinarskim radovima, intervjuima i tematskim člancima, predstavile su se učenice novinarske grupe Marija Petrović iz 5.a, Mirta Jurić iz 6.c, Ana Marija Buhić i Sara Višak iz 7.a razreda. Mentorica je učenicama Nikolina Sabolić.

U radijskom stvaralaštvu sudjelovali su Hana Pelesk iz 7.c, koja je napisala tekst za radioigru i Damjan Široki iz 8.c, koji je montirao radioigru uz mentorstvo Saše Špoljarića.

 

Povjerenstvo je čestitalo svim učenicima koji su u postojećim uvjetima stvarali vrijedne i kvalitetne kreativne radove njegujući pisanu riječ i dramski umjetnički izraz. Pozvani su da se u većem broju okušaju u radijskom stvaralaštvu.

Naši su učenici ostvarili uspjeh u svim kategorijama,  a osobito su pohvaljeni učenici za radioigru.

 

Na županijsku smotru LiDraNo plasirali su se učenici:

Maša Kresojević literarnim radom, mentorica Dubravka Bijelić Lucija Turk dramsko-scenskim nastupom (kazivanjem poezije), mentorica Martina Trešćec Godek Mirta Jurić novinarskim radom (tematskim člankom), mentorica Nikolina Sabolić Ana Marija Buhić novinarskim radom (intervjuom), mentorica Nikolina Sabolić Hana Pelesk i Damjan Široki radioigrom, mentor Saša Špoljarić.

 

Učenicima želimo uspješno sudjelovanje na županijskoj Smotri.

Fotogalerija

Nikolina Sabolić, prof., dipl. bibl.


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica