2021-02-19 13:39:40

Učenici 3.a pomažu učenicima na potresom pogođenom području Banije

Potaknuti razgovorima o potresu i vježbama evakuacije učenici 3.a predložili su da pomognemo učenicima na potresom pogođenom području Banije. Povezali smo se s učiteljicom Brankicom Šuker iz OŠ Mate Lovraka Petrinja, PŠ Češko selo.

 

U njenom je 3. razredu 16 djevojčica i 6 dječaka. Na sreću njihova područna škola nije stradala u potresu, ali učenici su još kod kuće jer tlo stalno podrhtava, strah je prisutan.

Prikupili smo školski pribor, pisanke, igračke, ukosnice, narukvice i slatkiše. Napisali smo pisma podrške. Susret u Petrinji je bio 16.2.2021.

Tata Marte Mežnarić vozio je pakete jer je često bio na tom području u dobrotvornim akcijama od kad se dogodio potres. U pratnji su mu bili supruga Zvjezdana i osmomjesečni Matej, Martin mali brat. On je sigurno najmlađi sudionik naše akcije.

Dan je bio sunčan, a to sigurno nešto znači. Razveselili smo učenike i učiteljicu i dogovorili posjet i druženje „ u živo“ kad prođe korona, možda u četvrtom razredu. Malo treba da nekog razveseliš- dobra namjera, malo truda i lijepa riječ.

Fotogalerija

učiteljica Dubravka Bijelić

 


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica