2021-05-10 10:10:00

Što nas čini sretnima?

Novi cilj projekta "Izazov sretnog života u europskom društvu" jest provesti sveobuhvatnu analizu te prikupiti podatke o aspektima iz svakodnevnog života koji građane našega grada čini sretnima ili nesretnima. Smatraju li da imaju zadovoljavajuću kvalitetu života? Što najradije rade u slobodno vrijeme? Brinu li više o zdravlju ili financijama? U kojoj mjeri su im važni skladni obiteljski odnosi, osobna postignuća i sigurnost? Sve to, ali i mnogo više otkrit će vam rezultati velike ankete koju su ispunjavali građani Koprivnice.

Anketa je središnji dio Erasmus+ K229 projekta "The Challenge of Being Happy in a European Society" (Izazov sretnog života u europskom društvu). Cilj istraživanja je utvrđivanje zadovoljstva građana Koprivnice i okolice kvalitetom života i životnim standardom, uključujući različite aspekte života (obrazovanje, posao, slobodno vrijeme, psihičko i fizičko zdravlje). Svojim sudjelovanjem građani Koprivnice doprinijeli su potpunijem uvidu u kvalitetu života građana našega grada. Sudjelovanje u istraživanju bilo je anonimno. Podaci su se koristiti samo u skupnom obliku u svrhu statističke obrade.

Naši učenici su u nizu online sastanaka putem platforme Zoom prezentirali svojim vršnjacima iz Njemačke, Švedske i Portugala rezultate istraživanja. Svaki tim izradio je prezentaciju koja obuhvaća jednu od tema samog istraživanja.

 

 

Uočene su mnoge sličnosti ali i vrlo upečatljive različitosti među pojedinim državama, posebno u segmentu povođenja slobodnog vremena, egzistencijalnim pitanjima, percepciji korupcije u društvu i dr.

Potpune rezultate ankete moći ćete uskoro proučiti na našim stranicima. 


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica