2021-10-29 20:19:50

Započeo projekt Ruksak igre i znanja u Područnoj školi Vinica

Početak Mjeseca hrvatske knjige učenici 3. razreda Područne škole Vinica obilježili su radionicom sa školskom knjižničarkom Nikolinom Sabolić i započeli s provedbom projekta Ruksak igre i znanja.

U radionici pod nazivom Put od autora do čitatelja učenici su ponovili osnovne dijelove knjige, saznali koje osobe sudjeluju u nastanku knjige, gdje se u knjizi nalaze podaci o tim osobama i koji put mora proći knjiga kako bi došla od autora do čitatelja.

Nakon radionice knjižničarka im je pokazala ruksak sa zanimljivim knjigama i igrama koji će tijekom ove nastavne godine posjetiti dom svakog učenika i okupiti obitelj uz knjigu, čitanje i igranje društvenih igara. U ruksaku se nalaze knjige različitih tematskih i žanrovskih područja: roman za djecu, slikovnica, strip, popularno-znanstvena knjiga za obitelj, priručnik o odgoju za roditelje, priručnik o odgoju za medije, društvena igra, edukativna igra, časopis, straničnik s qr kodom za digitalnu slikovnicu te bilježnica dojmova.  U bilježnici dojmova učenici će opisati te uz crtež ili fotografiju prikazati iskustva zajedničkog obiteljskog čitanja.

Cilj projekta Ruksak igre i znanja je ukazati na važnost vještine čitanja za uspješno obrazovanje te potaknuti pozitivan odnos prema knjizi i čitanju.

Odrasli su djeci uzor u svemu pa tako i u čitanju, stoga je važno obratiti pozornost na ono što djeca čitaju i razgovarati s njima o pročitanome.

 

Svim obiteljima želimo veselo zajedničko druženje uz čitanje i igru!

 

 

Nikolina Sabolić, knjižničarka


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica