2022-02-17 11:55:49

Međuopćinska smotra LiDraNo – naši učenici postigli uspjeh u svim kategorijama

Na međuopćinskoj smotri LiDraNo, koja je održana u srijedu 16. veljače 2022., učenici naše Škole bili su uspješni u svim kategorija te su predloženi za županijsku razinu u literarnom, dramsko-scenskom, novinarskom i radijskom izrazu.

 

Smotra je održana u digitalnom okruženju u organizaciji OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec. Učenici i mentori susreli su se s članovima Povjerenstava za prosudbu radova na okruglim stolovima putem platforme Teams.

Na okruglom stolu za literarno stvaralaštvo Školu su predstavljale učenice 3.a razreda Franka Kolar i Hana Mihaljević s mentoricom Majom Sinjeri, Maša Kresojević iz 4.a razreda s mentoricom Dubravkom Bijelić i Tena Markić, 5.a, s mentoricom Nikolinom Sabolić.

 

 

Najmlađi predstavnik Škole u dramsko-scenskom stvaralaštvu bio je učenik 4.a razreda Noa Pozder, koji se predstavio monologom. Mentorica mu je učiteljica Dubravka Bijelić. U dramsko-scenskom stvaralaštvu sudjelovali su i učenici viših razreda Ella Paola Pecek, 7.c, kazivanjem poezije i naš dugogodišnji predstavnik na LiDraNu Luka Puškaš iz 8.c, koji je nastupio monologom. Mentorica je učenicima Martina Trešćec Godek.

 

 

Na okruglom stolu za novinarsko stvaralaštvo samostalnim novinarskim radovima, intervjuom i tematskim člancima, predstavile su se učenice Novinarske grupe Gala Knežević i Marija Petrović, 6.a te Mirta Jurić iz 7.c. Mentorica je učenicama Nikolina Sabolić.

 

 

U novinarskom radijskom stvaralaštvu Škola je ove godine imala dvije radijske emisije - radioigru i tematsku radijsku emisiju. Radioigru su predstavili učenici 7.b razreda Nika Zemljak kao urednica i Roko Lokotar kao montažer. Mentor im je učitelj Saša Špoljarić. Tematsku radijsku emisiju predstavile su učenice 8.a razreda Sara Višak kao urednica i Ana Marija Buhić kao snimateljica emisije. Mentor je učitelj Mihael Kivač.

 

 

 

Članovi Povjerenstava međuopćinske Smotre čestitali su svim učenicima koji su stvarali vrijedne i kvalitetne radove njegujući pisanu riječ i dramski umjetnički izraz. Poticajnim riječima ohrabrili su učenike da i dalje pišu, glume i razvijaju svoje talente.

 

 

Na županijsku smotru LiDraNo plasirali su se učenici:

Tena Markić literarnim radom, mentorica Nikolina Sabolić Noa Pozder dramsko-scenskim nastupom (monologom), mentorica Dubravka Bijelić Gala Knežević novinarskim radom (intervjuom), mentorica Nikolina Sabolić Mirta Jurić novinarskim radom (tematskim člankom), mentorica Nikolina Sabolić Nika Zemljak i Roko Lokotar radioigrom, mentor Saša Špoljarić Sara Višak i Ana Marija Buhić radijskom emisijom, mentor Mihael Kivač.

 

Učenicima želimo uspješno sudjelovanje na županijskoj Smotri.

Fotogalerija

Nikolina Sabolić, prof., dipl. bibl.


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica