2022-03-15 14:14:31

Izvrsni rezultati ostvareni na Županijskom natjecanju iz informatike

Županijsko natjecanje iz informatike i ove godine održano je u OŠ „Braća Radić“ Koprivnica, 11.3.2022. Učenici naše škole natjecali su se u kategorijama Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera te ostvarili izvrsne rezultate.

Roko Bači, 6.b

U kategorijama Digitalne kompetencije i Osnove informatike učenici pokazuju znanje informatike i osposobljenost za korištenje digitalne tehnologije na kritički, siguran, suradnički i kreativan način. Natjecanje u ovim kategorijama je organizirano kao online rješavanje niza zadataka iz područja osnova informatike.

Razvoj softvera je kategorija u kojoj učenik samostalno razvija novi softver. To je proces koji traje od formiranja ideje do realizacije te ideje i izrade konačnog softvera. Učenici također izrađuju dokumentaciju vezanu uz svoj softver, screencast, predaju izvorni kod i prezentiraju rad na županijskoj razini natjecanja.

 

Roko Lokotar, 7.b

Rezultati natjecanja:

kategorija Digitalne kompetencije  Roko Bači, 6.b  3. mjesto kategorija Osnove informatike – Roko Lokotar, 7.b 1. mjesto kategorija Razvoj softvera – Matko Zainul Kurcinak, 7.a 1. mjesto za softver Funtastic

 

Matko Zainul Kurcinak, 7.a

 

Mentorica učenicima je učiteljica informatike Snježana Mihočka.

Čestitke učenicima na vrlo uspješnim rezultatima!

 

Fotogalerija

Snježana Mihočka


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica