2022-03-17 12:18:16

Uspjeh učenika OŠ „Đuro Ester“ na županijskoj smotri LiDraNo

Županijska razina Hrvatske smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva – LiDraNo održana je 16. ožujka 2022. godine u dvorani ZKF-a u Novigradu Podravskom. Organizator Smotre bila je OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski.  Sudjelovati uživo na Smotri bilo je posebno zadovoljstvo i vrijedno iskustvo za naše učenike i njihove mentore. Školu „Đuro Ester“ predstavljali su učenici u svim kategorijama Smotre.

 

Najmlađi predstavnik naše škole bio je učenik Noa Pozder iz 4.a razreda koji je nastupio u kategoriji dramsko-scenskog stvarlaštva monologom Glava autorice Sanje Pilić. Mentorica mu je bila učiteljica Dubravka Bijelić. Kvalitetom svoga nastupa bio je u užem izboru za višu razinu Smotre.

U kategoriji literarnog stvaralaštva sudjelovala je učenica Tena Markić iz 5.a razreda svojom pjesmom na kajkavskom narječju. Mentorica joj je bila knjižničarka Nikolina Sabolić.

 

 

Gala Knežević, 6.a i Mirta Jurić, 7.c svojim su novinarskim radovima sudjelovale u kategoriji novinarskog stvaralaštva s mentoricom Nikolinom Sabolić. Gala Knežević pripremila je intervju s hrvatskom kuglačkom reprezentativkom u članku Zrno po zrno – pogača, čunj po čunj – vrhunska kuglačica. Mirta Jurić napisala je tematski članak pod nazivom Što nas čini sretnima, u kojem je predstavila rezultate istraživanja provedenog u sklopu školskog Erasmus+ projekta. Kao glavna urednica Mirta je na županijskoj Smotri predstavljala i naš digitalni školski list Leteći razred koji je dobio puno pohvala članova Povjerenstva za kvalitetan sadržaj i dizajn.

U radijskom stvaralaštvu naši su se učenici predstavili radioigrom i radijskom emisijom. Nika Zemljak, 7.b i Roko Lokotar, 7.b snimili su radioigru Legenda o svetom Nikoli pod mentorstvom vjeroučitelja Saše Špoljarića. Ana Marija Buhić, 8.a i Sara Višak, 8.a snimile su radijsku emisiju Školski život djece s dijabetesom pod vodstvom učitelja glazbene kulture Mihaela Kivača.

 

 

 

Učenici su dobili vrijedne savjete učitelja, profesora, pisaca, novinara i glumaca - članova Županijskih povjerenstava i mnogo pohvala za svoje radove.

Naša učiteljica hrvatskoga jezika Martina Trešćec Godek bila je članica i predsjednica Županijskog povjerenstva za dramsko-scensko stvaralaštvo.

Za državnu razinu Smotre predloženi su radovi i učenici:

pjesma Naiva učenice Tene Markić, 5.a (mentorica Nikolina Sabolić) novinarski rad Što nas čini sretnima učenice Mirte Jurić, 7.c (mentorica Nikolina Sabolić) radijska emisija Školski život djece s dijabetesom koju su snimile učenice Ana Marija Buhić, 8.a i Sara Višak, 8.a (mentor Mihael Kivač).

 

 

Čestitamo svim učenicima na zapaženim radovima i uspjehu!

 

Nikolina Sabolić


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica