2022-03-22 17:50:57

Donacijom UZOR-a i Končara učenici dobili priručnike za održivi razvoj

Povodom Svjetskog dana šuma i Svjetskog dana voda u utorak 22. ožujka 2022. učenici 3.-ih razreda Osnovne škole „Đuro Ester“ i 3. r. Područne škole Vinica primili su na dar priručnike za održivi razvoj koje je za njih osigurala Udruga za održivi razvoj Hrvatske. Tiskanje brošure pod naslovom Prepoznavanje i razvrstavanje otpada sufinancirala je tvrtka Končar.

 

Uručenje priručnika svakom učeniku 3. razreda organizirano je u maloj dvorani uz vodstvo ravnateljice Škole Sanje Prelogović i razrednih učiteljica Maje Sinjeri, Jasne Tolnaj, Biserke Knez i Lane Sabolović. Također, nekoliko je priručnika donirano i školskoj knjižnici, a preuzela ih je knjižničarka Nikolina Sabolić.

 

 

Dječji priručnik za održivi razvoj temelji se na UZOR-ovom programu „Zajedno za djecu i planet Zemlju“. Iz priručnika s edukativnim igrama i zabavnim zadacima učenici će naučiti prepoznavati pojedine vrste otpada i odvojeno ga sakupljati za recikliranje u svrhu zaštite okoliša na dobrobit svih stanovnika našega planeta Zemlje.

 

 

 

Nikolina Sabolić, prof., dipl. bibl.

 


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica