2022-03-24 16:20:40

Dan darovitih učenika – daroviti iz OŠ „Đuro Ester“ u Gradskoj vijećnici

Dan darovitih učenika, 21. ožujak, obilježen je odlaskom darovitih učenika u Gradsku vijećnicu. Tamo nas je dočekao i izrazio dobrodošlicu gradonačelnik Mišel Jakšić te zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnici Dario Jembrek i Ana Mlinarić. Tema  susreta bila je  Koprivnica – na putu prema održivosti. U zanimljivom izlaganju saznali smo puno o projektima održivog razvoja u područjima gradnje, mobilnosti, gospodarenja otpadom te o novim planovima.

 

U OŠ „Đuro Ester“ djeluju tri grupe darovitih učenika - četvrti razredi te DRUŠTVENA I STEM grupa u kojima su učenici predmetne nastave. Za ovogodišnju temu proučavanja učenici su odabrali KLIMATSKE PROMJENE odnosno njihov utjecaj na dobrobit ljudi. Klimatske promjene i zaštita okoliša su neka od područja održivog razvoja koji ima za cilj djelovanje na očuvanju našeg planeta i poticanje na odgovorno ponašanje prema drugim ljudima, prirodi i okolišu. Brojne načine brige o održivom razvoju u našem gradu prikazala nam je zamjenica gradonačelnika gđa. Ksenija Ostriž. Dobili smo informacije o pasivnim kućama i solarnim sustavima, saznali smo da smo jedini grad u Hrvatskoj koji ima javni prijevoz na električni pogon koji je potpuno besplatan, drugi smo grad po odvajanju otpada, imamo inovativnu biokompostanu, eko-vrtove, a 2019. dobili smo nagrade kao Eco City i Smart City. Učenici su imali brojna pitanja, zanimalo ih je kako još više educirati i potaknuti građane na zaštitu okoliša i unaprijediti korištenje alternativnih izvora energije.

 

 

Kako je 21. ožujak i Svjetski dan osoba s Downovim sindromom učenici su podržali kampanju LotsOfSocks koja im pokazuje da nisu sami te su obukli različite čarape i fotografirali se.

 

 

Fotogalerija

Renata Glavica


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica