2022-05-22 08:05:49

Potraga za srećom nastavlja se u središtu Europske Unije

Zbog pandemije virusa COVID-19 naš Erasmus+ projekt „The Challenge of Being Happy in a European Society“ morao se preseliti u online svijet na pune dvije godine.

Ove školske godine okupljen je i novi Erasmus tim, kojeg čine četrnaestero učenika 8. razreda i učitelji naše škole Helena Knežević, Miroslav Kanisek, Ivan Piskač, Martina Treščec Godek, Saša Špoljarić i koordinatorica Mirna Kovačić.

Četrnaestero učenika osmih razreda izabrano je tijekom selekcijskog postupka prema pozivu na Izbor članova Erasmus tima u školskoj godini 2021.-2022. Velik broj učenika imao je priliku predstaviti se u najboljem svijetlu tijekom nekoliko selekcijskih razgovora, radionica ali i samostalnim radovima kojima su demonstrirali svoju kreativnost. Svi učenici pokazali su odlično znanje engleskog jezika, vještine rada u timu i snalaženje u novim i neočekivanim situacijama.

Povjerenstvo (koje su činile učiteljice Mirna Kovačić i Helena Knežević) donijelo je odluku o izboru sljedećih učenika u Erasmus tim: Zora Teufel, Karlo Radošević, Stela Granđa, Jana Marić, Hana Pelesk, Lucija Turk, Emil Kukec, Sara Višak, Katja Gaži, Ena Tarle, Hana Bijelić, Noa Orehovec, Fran Antolić i Ana-Marija Buhić.

 

 

Učenici će na lipanjskoj mobilnosti u Bruxellesu s učenicima partnerske škole iz Njemačke otkriti na koji način njemački tinejdžeri percipiraju sreću i promišljaju o budućnosti Europske Unije. Smatraju li da imaju zadovoljavajuću kvalitetu života? Što najradije rade u slobodno vrijeme? Brinu li više o zdravlju ili financijama? U kojoj mjeri su im važni skladni obiteljski odnosi, osobna postignuća i sigurnost? U središtu Europske Unije učenici će posjetiti Europski parlament, učiti o povijesti Europe i Europske Unije, sudjelovati u simuliranoj sjednici Europskog parlamenta i posjetiti brojne kulturne znamenitosti glavnoga grada Belgije.

Naših četrnaestero iznimnih mladih ljudi (u pratnji šestero učitelja) zasigurno će se iz Bruxellesa vratiti s mnogo novih iskustava,  te novih europskih prijateljstava.

 

Mirna Kovačić, školski Erasmus koordinator


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica