2022-06-03 15:56:53

Svečana priredba uz Dan škole „Đuro Ester“

Naša je škola obilježila svoj Dan 27. svibnja 2022. g. svečanom priredbom u dvorani Domoljub. U kulturnom programu nastupili su učenici nižih i viših razreda, a okupljenim učenicima, učiteljima, roditeljima i gostima obratili su se ravnateljica Škole Sanja Prelogović, gradonačelnik Mišel Jakšić, predstavnica Županije Maja Blažek, ravnateljica prijateljske škole iz Slovenije Helena Ocvirk, podžupan Mestne občine Ptuj Marijan Kolarič, ravnatelj NCVVO-a Vinko Filipović te predstavnica MZO-a Tajna Čorak.

 

Priredba je započela dodjelom zahvalnica i nagrada ravnateljice svim učenicima koji su predstavljali Školu na županijskim i državnim natjecanjima i natječajima. Nakon pozdravnih riječi i govora uvaženih gostiju koji su se odazvali pozivu na našu svečanost Dana škole, slijedio je kulturni program – pjesme učenika nižih razreda i Školskog zbora, recitacije, pojedinačni i skupni scenski nastupi recitatorskih i dramskih grupa učenika, koje su pripremali njihovi mentori.

 

 

Na priredbi je obilježena 40. godišnjica suradnje naše škole o Osnovnom školom Olge Meglič iz Ptuja. U znak prijateljstva recitirale su se pjesme, a Mladi povjesničari zavirili su u prošlosti i istražili kako je započelo prijateljstvo između naših škola te predstavili načine na koje se povezanost njeguje i čuva do danas.

 

 

Povodom 10. godišnjice postojanja Učeničke zadruge Đurđica učenici su pjevali Himnu zadrugara. O počecima djelovanja i aktivnostima Zadruge od njezina osnivanja 2012. godine do danas posjetitelji priredbe saznali su iz videa koji su izradile učenice iz zadružne Sekcije za marketing i promociju. Također, svoje su reprezentativne proizvode zadrugari predstavili na izložbi u predvorju dvorane.

 

 

U sklopu programa prikazan je video o uspjesima i postignutim rezultatima naših učenika na natjecanjima i natječajima.

Osmaši koji su tijekom osmogodišnjeg školovanja postigli odličan uspjeh i imaju uzorno vladanje primili su poklon Učiteljskog vijeća – knjigu za lektiru za srednju školu.

Priredba je završila zajedničkom pjesmom – Himnom škole „Đuro Ester“.

 

 

Fotogalerija

 

Koordinatorica priredbe:

Nikolina Sabolić, prof., dipl. bibl.


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica