2022-06-11 09:48:33

Posjet prijateljskoj školi u Ptuju

Djelatnici Osnovne škole „Đuro Ester“ s ravnateljicom Sanjom Prelogović i zamjenicom gradonačelnika Koprivnice Ksenijom Ostriž u četvrtak 9. lipnja 2022. posjetili su Osnovnu školu Olge Meglič u Ptuju. Posjet je organiziran povodom svečanosti Dana škole Olge Meglič i obilježavanja 40. godišnjice prijateljstva između hrvatske i slovenske škole.

 

Povelja bratimljenja između OŠ „Đuro Ester“ iz Koprivnice i OŠ Olge Meglič iz Ptuja potpisana je na zajedničkoj sjednici Učiteljskih vijeća 1982. godine., a potpisali su je tadašnji ravnatelji škola Vinko Zember i Ervin Hojker. Tijekom 40 godina škole su njegovale povezanost i suradnju organiziranjem zajedničkih aktivnosti za učenike i učitelje, radionicama, kulturnim i sportskim susretima, međusobnim posjetima, druženjima i izletima. Od 2015. godine veže ih i zajednički projekt „Čitanje ne poznaje granice / Branje ne pozna meja“ u kojem sudjeluju kao partnerske škole.

Ovogodišnji susret djelatnika i predstavnika osnivača škola, grada Koprivnice i grada Ptuja, označava nastavak povezanosti i suradnje dviju škola u cilju razmjene iskustava u radu, upoznavanja učenika s drugim kulturama i promicanja europskih vrijednosti.

 

 

Nikolina Sabolić, prof., dipl. bibl.  


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica