2022-06-21 16:52:16

Daroviti učenici prikazali roditeljima ovogodišnji rad u DRUŠTVENOJ I STEM grupi

Daroviti učenici od petog do osmog razreda u ovoj školskoj godini su birali, prema svojim interesima, sudjelovanje u izvannastavnoj aktivnosti DRUŠTVENE  ili STEM grupe. Obje grupe su proučavale i istraživale temu Klimatske promjene s aspekata različitih znanstvenih područja na radionicama koje su vodile nastavnice i stručne suradnice školskog Tima za darovite. 

 

U DRUŠTVENOJ grupi s učenicima su radile nastavnice: Dubravka Vajdić Kolarić, Jasminka Fanuko Polančec, Mirna Kovačić i Sanja Antolić. U STEM grupi radile su s učenicima nastavnice: Ana Marija Gončar, Rajna Franjo, Snježana Mihočka i Đurđica Lucek. Stručne suradnice Jasna Relja, Nikolina Sabolić i Renata Glavica provodile su radionice vezane uz osobni rast i razvoj s obje grupe darovitih učenika.

Učenicima, roditeljima i nastavnicima obratila se ravnateljica zahvalivši se na radu i aktivnostima unatoč ograničenjima vezanim uz epidemiju i probleme s organizacijom zbog brojnih učeničkih aktivnosti i obaveza.

Na svojim zadnjim radionicama učenici su roditeljima prezentirali aktivnosti i sadržaje koje su tijekom školske godine proučavali. Neke od tema bile su: Utjecaj klimatskih promjena na ljudska prava; Prirodne pojave i procesi koji utječu na promjenu klime; Svjetski klimatski trendovi i slijedi li ih Koprivnica; Prirodne katastrofe; Kako spriječiti širenje pustinja; Snježna kraljica - zašto je otkazana slalomska utrka na Sljemenu; Povezivanje izumiranja vodozemaca sa klimatskim promjenama …

 

 

Učenici su imali prilike čuti zanimljive goste predavače: prof.dr.sc. Anitu Filipčić, predstojnicu Zavoda za fizičku geografiju PMF-a u Zagrebu,  dr.sc. Antonia Stanešića iz  Državnog hidrometeorološkog zavoda u Zagrebu i  Matiju Hlebara, predsjednika udruge UZOR za održivi razvoj. Bili su i na izvanučioničkoj nastavi u akciji spašavanja vodozemaca u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije te u Gradskoj vijećnici gdje im je zamjenica gradonačelnika gđa. Ksenija Ostriž govorila o temi Koprivnica na putu prema održivosti.

 

 

Renata Glavica


Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica