preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

 

 

Projekti u našoj školi

UZ Đurđica

   

https://bit.ly/3bberx4

 

E-knjige

List za roditelje

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Školska knjižnica

Šetnja školom


Korisni linkovi

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1748516
Ovaj mjesec: 2169
Ovaj tjedan: 303
Danas: 5
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ŠKOLA U ETWINNING PROJEKTU
Autor: Snježana Mihočka, 11. 11. 2020.

Školske medijske grupe uključile se eTwinning projekt „Mladi novinari danas – odgovorni digitalni građani sutra“ 2

Medijske grupe učenika koje djeluju u OŠ „Đuro Ester“ uključile su se u eTwinning projekt pod nazivom Young Journalists of Today – Responsible Digital Citizens of Tomorrow 2 (Mladi novinari danas – odgovorni digitalni građani sutra 2). Začetnik projekta je OŠ „Sveti Petar Orehovec“ i voditeljica Stojanka Lesički. Partneri u projektu su škole iz Hrvatske, Srbije, Rumunjske, Italije i Španjolske.


 

U projekt su se uključile Novinarska grupa, Filmska skupina „Oko“, Multimedijska grupa, Radio Đuro, IKT grupa, Foto grupa. Tijekom školske godine 2020./2021. učenici će sudjelovati u radionicama medijske pismenosti na kojima će razvijati sposobnost kritičke analize medijskih sadržaja te uvećati vlastitu medijsku pismenost pisanjem novinarskih tekstova. Radionice će provoditi voditelji navedenih izvannastavnih aktivnosti Nikolina Sabolić, Martina Trešćec Godek, Snježana Mihočka, Mihael Kivač, Sanja Antolić, Saša Špoljarić i Mirjana Mihalec.

Svjesni smo da ne možemo mijenjati medije, ali možemo utjecati na medijsku pismenost naših učenika ukazujući na što naročito treba obratiti pažnju prilikom praćenja medijskih sadržaja. Ciljevi aktivnosti koje će se provoditi su razvijati kritičko mišljenje pisanjem i analizom novinarskih priloga, poduprijeti razvoj međukulturnih kompetencija i ohrabriti učenike da budu otvoreni, empatični, prihvaćaju druge kulture i postanu aktivni digitalni građani te razviju kompetencije služenja IKT-om. Najbolji način za dostizanje tog cilja je da učenici i sami postanu novinari koji istražuju, promišljaju, analiziraju medijske poruke, a ne samo pasivni konzumenti medija. Stoga će učenici iz partnerskih škola pisati i objavljivati vlastite novinarske priloge na stranici projekta na platformi eTwinning te razmjenjivati svoje komentare i osvrte s učenicima partnerskih škola. Po završetku radionica učenici će provesti glasovanje za najbolji novinarski rad.

Tijek i rezultati rada u projektu mogu se pratiti na službenoj web stranici projekta na platformi eTwinning: https://twinspace.etwinning.net/124045

 

Nikolina Sabolić, prof., dipl. bibl.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju