preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

E-knjige

List za roditelje

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

 


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1517486
Ovaj mjesec: 3782
Ovaj tjedan: 131
Danas: 131
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
2. ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE UČITELJA BIOLOGIJE I KEMIJE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
Autor: Snježana Mihočka, 13. 12. 2017.

Županijsko stručno vijeća učitelja biologije i kemije održano je 4.12.2017. u OŠ „Đuro Ester“ u Koprivnici i tvornici Belupo

Nakon pozdravne riječi gđe. Željke Bešvir, direktorice Kontrole kvalitete i prezentacije pod nazivom „Organizacija i značaj kontrole kvalitete u Belupu“, uslijedila je virtualna šetnja kroz Belupo - emitiranje korporativnog filma.


 

Podijeljeni u dvije grupe uz stručno vodstvo (Igor Ceilinger, rukovoditelj Kemijskog i instrumentalnog laboratorija; Tihana Purić, tehnolog analitičar; Ana Matekalo, tehnolog analitičar) obišli smo Kemijski i instrumentalni laboratorij. Ovom prilikom zahvaljujemo Belupu što su nam omogućili razgled i upoznavanje sa laboratorjima.

Nakon što smo se vratili u školu, kolega Miroslav Kanisek nas je upoznao sa zakonskom regulativom volontiranja, razlozima, koristi i principima volontiranja. Također je predstavio područja volontiranja i menađment volontera. Radom u skupini osmislili smo neke volonterske aktivnosti sa svojim učenicima te ih razradili  po stavkama navednim u radnom listiću. Za kraj predstavljene su neke volonterske akcije OŠ “Đuro Ester”, Koprivnica.

Viša savjetnica za prirodu i biologiju Lydia Lugar putem prezentacije nas je upoznala kako posložiti dokumentaciju za napredovanje u zvanju ili obnovu napredovanja. Navela je najčešće pogreške kod slaganja dokumentacije te naglasila kako je za napredovanje važna kvaliteta, a ne prosječnost  te da se moramo redovito stručno usavršavati i to više od onog propisanog minimuma koji je naveden u Državnom pedagoškom standardu.

Kolegica Kepec nas je putem prezentacije upoznala sa vrstama otpadnih voda, što je to onečišćenje vode te kako radi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Kolega Goran Višak pokazao je kako ponoviti nastavne sadržaje kemijskih elemenata i ugljikovodika igrom Bingo. Također nas je upoznao i sa aplikacijom Plickers.

Pod točkom razno upoznala sam kolegice i kolege sa vremenikom natjecanja. Županijsko natjecanje iz biologije će biti u Drnju (8.2.2018.), a iz kemije u Rasinji (7.2.2018). Viša savjetica nam je najavila da će uskoro izaći katalog stručnog usavršavanja za drugo polugodište.

Fotogalerija

 

Voditeljica ŽSV-a biologije i kemije

Ana-Marija Bobovčan, prof. savjetnik

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju