preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

E-knjige

List za roditelje

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

 


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1519992
Ovaj mjesec: 6288
Ovaj tjedan: 1033
Danas: 704
 

ODABERI ZDRAV MEĐUOBROK

Samostalna priprema jednostavnog međuobroka

 

Cilj: Učenik će prema prehrambenim smjernicama moći odabrati zdraviji i

         kvalitetniji međuobrok

Ishodi:

- pripremiti samostalno zdrav i jednostavan međuobrok

- procijeniti važnost konzumiranja voća, povrća, sjemenki i orašastih  plodova

- raspraviti o prednostima preporučenog međuobroka umjesto nezdravih 

  „grickalica“

 

"nešto za grickanje na brzinu"

između igre, učenja ili dva obroka

•svježe voće ili povrće narezano na štapiće ili kockice

•jogurt i krišku integralnog kruha, žitne pahuljice s mlijekom, jogurtom ili voćnim sokom ili krišku integralnog kruha s nemasnim sirnim namazom ili marmeladom

•voćne salate

•voćne frapee i tople i hladne napitke s vanilijom i čokoladom (milk shakes)

•suho voće (grožđice, marelice, smokve, šljive...)

•domaće kokice pripremljene na maslinovom ulju

•jogurt  + komadići voća, žitnih pahuljica i nasjeckani orašasti plodovi

•u oblicima za led zamrznite razne vrste voćnog jogurta (možete umiješati i komadiće svježeg voća) i poslužite ih umjesto sladoleda

 

 SVJEŽE I SUHO VOĆE  (orašasti plodovi)

- puno vitamina (A, B, C )

- puno minerala (Ca, Mg, Zn)

- orašasti plodovi – vit. E

- osnova su zdrave prehrane

- imaju malo kalorija

- štite od bolesti

- sadrže zdrave masnoće (nezasićene masne kiseline)

- sadrže antioksidanse

- sadrže dijetalna, biljna vlakna

 

ČIPS, SMOKI I DRUGE GRICKALICE

- puno kalorija

- puno nezdrave masnoće (zasićene masne kiseline)

- puno ugljikohidrata                

- nema vitamina i minerala

- umjetne boje

- pojačivači okusa (E brojevi)

- sol

 

Ana-Marija Bobovčan, prof.

 

Evo i nekoliko slika sa satova 5.c i 5.d razreda:

 

preskoči na navigaciju