preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

 

 

Raspored zvonjenja

Vozni red autobusa

List za roditelje

Projekti u našoj školi

Tražilica
E-knjige

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školska knjižnica

Šetnja školom


Korisni linkovi

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 2019162
Ovaj mjesec: 4748
Ovaj tjedan: 559
Danas: 5
 

ODABERI ZDRAV MEĐUOBROK

Samostalna priprema jednostavnog međuobroka

 

Cilj: Učenik će prema prehrambenim smjernicama moći odabrati zdraviji i

         kvalitetniji međuobrok

Ishodi:

- pripremiti samostalno zdrav i jednostavan međuobrok

- procijeniti važnost konzumiranja voća, povrća, sjemenki i orašastih  plodova

- raspraviti o prednostima preporučenog međuobroka umjesto nezdravih 

  „grickalica“

 

"nešto za grickanje na brzinu"

između igre, učenja ili dva obroka

•svježe voće ili povrće narezano na štapiće ili kockice

•jogurt i krišku integralnog kruha, žitne pahuljice s mlijekom, jogurtom ili voćnim sokom ili krišku integralnog kruha s nemasnim sirnim namazom ili marmeladom

•voćne salate

•voćne frapee i tople i hladne napitke s vanilijom i čokoladom (milk shakes)

•suho voće (grožđice, marelice, smokve, šljive...)

•domaće kokice pripremljene na maslinovom ulju

•jogurt  + komadići voća, žitnih pahuljica i nasjeckani orašasti plodovi

•u oblicima za led zamrznite razne vrste voćnog jogurta (možete umiješati i komadiće svježeg voća) i poslužite ih umjesto sladoleda

 

 SVJEŽE I SUHO VOĆE  (orašasti plodovi)

- puno vitamina (A, B, C )

- puno minerala (Ca, Mg, Zn)

- orašasti plodovi – vit. E

- osnova su zdrave prehrane

- imaju malo kalorija

- štite od bolesti

- sadrže zdrave masnoće (nezasićene masne kiseline)

- sadrže antioksidanse

- sadrže dijetalna, biljna vlakna

 

ČIPS, SMOKI I DRUGE GRICKALICE

- puno kalorija

- puno nezdrave masnoće (zasićene masne kiseline)

- puno ugljikohidrata                

- nema vitamina i minerala

- umjetne boje

- pojačivači okusa (E brojevi)

- sol

 

Ana-Marija Bobovčan, prof.

 

Evo i nekoliko slika sa satova 5.c i 5.d razreda:

 

preskoči na navigaciju