preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

 

 

Projekti u našoj školi

UZ Đurđica

   

https://bit.ly/3bberx4

 

List za roditelje

Tražilica
E-knjige

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Školska knjižnica

Šetnja školom


Korisni linkovi

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1858540
Ovaj mjesec: 3762
Ovaj tjedan: 268
Danas: 1
Aktivnosti u ožujku
  • Iznad šaltera stavili smo natpise Ugasi me!  na hrvatskom, engleskom, francuskom i njemačkom. Na taj način podsjećamo sve koji izlaze iz prostorije da ugase svjetlo i štede energiju. Osim toga, učenici usvajaju izraze na sva tri stana jezika koji se uče u našoj školi.

  • Iznad slavina smo također postavili crteže koji nas podsjećaju da štedimo vodu.
  • Započeli smo provoditi anketu kako bismo mogli ustanoviti stupanj osviještenosti roditelja i naših građana općenito. U suradnji s Regionalnom Energetskom Agencijom Sjever započeli smo Povelju o energiji. Učenici su na satovima razrednog odjela iznijeli svoje ideje za bolji život u našem gradu i okolici.
  • Uredili smo izlog Gradske knjižnice i čitaonice Fran Galović. Izložili smo radove učenika koji uče građane kako se odgovorno ponašati prema energiji i savjetuju okretanje prema obnovljivim izvorima energije.
  • U sklopu aktivnosti Klimatskog tjedna prezentirali smo aktivnosti naše škole vezane uz natjecanje u4energy; učenici osmih razreda održali su edukativna predavanja za predstavnike drugih škola, predstavnike grada i REA-e.
  • Dana 25.3.2011 postavili smo informativni i edukativni štand na gradskom trgu, ispred gradske tržnice. Učenici 8. i 4. razreda građanima su nudili promotivni i edukativni materijal koji su izradili te provodili anketu građana. Cilj nam je bio što više građana potaknuti na štednju energije i ukazati na obnovljive izvore energije koji su im na raspolaganju.


Učenici 3.b razreda pod vodstvom učiteljice Ivane Ferčec, nosili su na sebi plakate koje su sami uradili sa savjetima kako štedjeti energiju u svakodnevnom životu.

Šetali su gradom i tržnicom te ljudima dijelili letke s listom savjeta.
Učenici su ovom akcijom poručili građanima:
„Svijet može izgledati drugačije – samo se trebamo odlučiti!“

  •  U ponedjeljak, 28. ožujka 2011. u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica održali smo  “energetsku” pričaonicu – “Priča o žarulji i vjetrenjači”. Pričaonica se održala  povodom Klimatskog tjedna u Koprivnici, a vodile su je učenice 8c razreda Ema Cifrek i Patricia Kučan s nastavnicom Tomislavom Kraljić. One su učile djecu predškolskog uzrasta o uštedi energije. Na djeci blizak način ispričale su priču o odgovornom ponašanju prema Zemlji. Djeca su s velikim zanimanjem slušala priču o našem planetu i utjecaju različitih izvora energije na njegovu ravnotežu. Već nakon par prikazanih slika djeca su povezivala slike lijepe, zdrave, zelene i čiste prirode s obnovljivim izvorima energije. Nakon uvodnog predavanja i predstavljanja rada vjetrenjača, solarnih ploča i vodenog kola, djeca  su gledala animirani film o odgovornom ponašanju prema energiji u vlastitom domu i prometu. Na kraju su osvojila u4energy bedževe kao znak da su postali mali Zemljini čuvari. A kako bi i svoje ukućane mogli učiti o potrošnji energije, ponijeli su bookmarke sa savjetima o energetskoj učinkovitosti i bedževe kao poklone.

 

 

Priloženi dokumenti:
ANKETA.doc

preskoči na navigaciju