preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

 

 

Projekti u našoj školi

UZ Đurđica

   

https://bit.ly/3bberx4

 

List za roditelje

Tražilica
E-knjige

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Školska knjižnica

Šetnja školom


Korisni linkovi

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1858540
Ovaj mjesec: 3762
Ovaj tjedan: 268
Danas: 2
Eko škola

Program Eko škola jasno određuje i usmjerava način na koji se nastavni sadržaji o zaštiti okoliša, koji su dio redovnog nastavnog plana i programa, primjenjuju u svakodnevnom životu škole. Ovakav pristup pomaže učenicima, u svijesti svakog od njih, shvatiti kolika je važnost zaštite okoliša. Posebna pozornost posvećuje se pitanjima smanjivanja i zbrinjavanja otpada, racionalnog korištenja energije i vode i uređivanju školskog okoliša.

 

Cilj programa: ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš u sve segmente odgojno-obrazovnog sustava i svakodnevni život učenika i djelatnika Eko škole.

Zadaća: odgojiti mlade generacije osjetljivima na pitanja okoliša i osposobiti ih za donošenje odluka o razvitku društva u budućnosti.

 

METODOLOGIJA PROVEDBE

Program Eko škole zahtijeva dosljedno poštivanje zadanih međunarodnih smjernica i kriterija, a ugledni status Eko škole stječe se kroz četiri osnovna stadija:

  I. Registracija na www.eko.lijepa-nasa.hr (prijava za sudjelovanje)

  II. Izrada i provedba 7 programskih koraka Eko škole

  III. Prijava za stjecanje statusa Eko škole

  IV. Obnavljanje statusa Eko škole

 

 http://www.eko.lijepa-nasa.hr/userfiles/pdfs/Kalendar%20aktivnosti%20za%202016-2017%20%C5%A1k.%20godinu.pdf

 

 

 

DRŽAVNO I SVEHRVATSKO NATJECANJE EKOLOŠKOG KVIZA „LIJEPA NAŠA“

 

 Pula 12. – 14. ožujak 2010. godine

 

 

 

Nakon provedenih županijskih natjecanja na državno i svehrvatsko natjecanje ekološkog kviza „Lijepa naša“ pristiglo je 40 osnovnih škola i 27 srednjih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Vojvodine i gosti iz Mađarske i Austrije.

 

Ekipa OŠ „Đuro Ester“ je bila u sastavu: Benjamin Biršić Dora (5.d), Matea Eršetić (6.d), Paula Kiš (7.e) i Dorotea Bardek Šašek (8.c).

 

U kongresnoj dvorani hotela na svečanom otvorenju natjecanja prigodno nas je pozdravio ravnatelj škole domaćina, OŠ Vidikovac, gospodin Dragutin Pavlić, predsjednik državnog povjerenstva doc.dr.sc. Ante Kutle. Natjecanje je otvorio ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje gospodin Vinko Filipović pri tome je naglasio da volimo, poštujemo i čuvamo ono što poznajemo, a upravo je druženje tijekom državnog susreta prilika da se pokaže koliko volimo svoju Domovinu.

 

Nakon 16.00 h učenici su prezentirali praktičan rad: KAP PO KAP ispred komisije državnog povjerenstva, a nakon prezentacije članovima povjerenstva uručili su knjižice pjesama i fotografija ekološke tematike kao poklon škole.

 

13. ožujka 2010., učenici su pristupili pismenom dijelu natjecanja koje je trajalo 45 minuta. Za vrijeme kada je državno povjerenstvo ispravljalo ispite za učenike i mentore je bio organizirano razgledavanje kulturne baštine grada Pule, Arene. Poslije ručka uslijedio je usmeni dio natjecanja za prvih pet plasiranih ekipa osnovnih i srednjih škola. Nakon provedenog usmenog dijela zauzeli smo peto mjesto.

 

Posljednjeg dana natjecanja razgledali smo Aquarium, obišli Aleju glagoljaša i posjetili grad Hum, a zatim krenuli prema kući.

 

                                                                           Ana-Marija Bobovčan, prof.

 

 

 
preskoči na navigaciju