preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Upisi u srednje škole

Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

List za roditelje

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

SAKUPLJANJE STAROG PAPIRA :

PRVI UTORAK U MJESECU


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1501908
Ovaj mjesec: 1519
Ovaj tjedan: 754
Danas: 3
 

50. obljetnica Osnovne škole „Đuro Ester“

Naša je škola osnovana 30. listopada 1959. godine. 30. listopada ove godine svečanom sjednicom u dvorani Domoljuba obilježili smo 50 godina njezina postojanja. Gostima i uzvanicima prigodnom su se riječju obratili ravnateljica škole, gđa Sanja Prelogović, gradonačelnik grada Koprivnice, gosp. Zvonimir Mršić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, gosp. Ivan Pal, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, gosp. Vinko Filipović, ravnateljica Uprave za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje, gđa Jasenka Đenović i gosp. Josip Juratović u ime bivših učenika škole.

Svečanosti priredbe pridonijeli su nastupi naših učenika pripremani s mnogo pažnje i ljubavi. Nastupili su: folklorna grupa, pjevački zbor škole, ritmička grupa, tamburaški sastav, učenici osmih razreda recitacijama i prezentacijom povijesti škole prema Spomenici te kvintet harmonike Glazbene škole „Fortunat Pintarić“. 

Ponosni na uspješnih prvih 50 godina zavirili smo u njezinu bogatu povijest i prisjetili se trenutaka značajnih za njezin rad i djelovanje, koje smo predstavili u brošuri „Naših 50 godina“ tiskanoj povodom godišnjice škole. Prošlost naše škole ovjenčana je zalaganjem i trudom učitelja koji su bodrili učenike u njihovim pozitivnim nastojanjima, aktivnostima i stvaralaštvu. Krajnji je cilj djelovanja škole oduvijek bio učenik kao aktivan sudionik i subjekt društva, kulturno obrazovan, humanistički orijentiran s osjećajem za istinske životne vrijednosti. Trud i napor učenika i njihovih voditelja učitelja, ravnatelja, stručnih suradnika i ostalih djelatnika škole tijekom svih 50 godina dovodio je do postignutih uspješnih rezultata koji čine našu školu kvalitetnom školom, prepoznatljivom u svojoj sredini i široj okolici. Učenici produbljuju individualne sklonosti i sposobnosti sudjelovanjem na brojnim učeničkim natjecanjima na županijskoj, državnoj, pa i europskoj razini. S ciljem razvijanja društvenog života i zajedništva učenika organiziramo školske i uključujemo se u gradske projekte. Osobito smo ponosni na status Međunarodne eko škole i UNICEF-ove „Škole bez nasilja“. Kvalitetu rada podupire otvorena suradnja škole s roditeljima i lokalnom zajednicom putem predavanja, radionica, panoa, školskih listova, radija sa zajedničkim ciljevima odgoja i obrazovanja naših učenika, poticanja njihovog osobnog i socijalnog razvoja i pripremanja za odgovorno sudjelovanje u demokratskom društvu.

 

 

Nikolina Sabolić

BROŠURA

 

Open publication - Free publishing - More brosura
 

Priloženi dokumenti:
Recital-Kad kažem moja škola.doc

preskoči na navigaciju