preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

E-knjige

List za roditelje

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

 


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1534263
Ovaj mjesec: 4112
Ovaj tjedan: 1550
Danas: 135
 

50. obljetnica Osnovne škole „Đuro Ester“

Naša je škola osnovana 30. listopada 1959. godine. 30. listopada ove godine svečanom sjednicom u dvorani Domoljuba obilježili smo 50 godina njezina postojanja. Gostima i uzvanicima prigodnom su se riječju obratili ravnateljica škole, gđa Sanja Prelogović, gradonačelnik grada Koprivnice, gosp. Zvonimir Mršić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, gosp. Ivan Pal, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, gosp. Vinko Filipović, ravnateljica Uprave za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje, gđa Jasenka Đenović i gosp. Josip Juratović u ime bivših učenika škole.

Svečanosti priredbe pridonijeli su nastupi naših učenika pripremani s mnogo pažnje i ljubavi. Nastupili su: folklorna grupa, pjevački zbor škole, ritmička grupa, tamburaški sastav, učenici osmih razreda recitacijama i prezentacijom povijesti škole prema Spomenici te kvintet harmonike Glazbene škole „Fortunat Pintarić“. 

Ponosni na uspješnih prvih 50 godina zavirili smo u njezinu bogatu povijest i prisjetili se trenutaka značajnih za njezin rad i djelovanje, koje smo predstavili u brošuri „Naših 50 godina“ tiskanoj povodom godišnjice škole. Prošlost naše škole ovjenčana je zalaganjem i trudom učitelja koji su bodrili učenike u njihovim pozitivnim nastojanjima, aktivnostima i stvaralaštvu. Krajnji je cilj djelovanja škole oduvijek bio učenik kao aktivan sudionik i subjekt društva, kulturno obrazovan, humanistički orijentiran s osjećajem za istinske životne vrijednosti. Trud i napor učenika i njihovih voditelja učitelja, ravnatelja, stručnih suradnika i ostalih djelatnika škole tijekom svih 50 godina dovodio je do postignutih uspješnih rezultata koji čine našu školu kvalitetnom školom, prepoznatljivom u svojoj sredini i široj okolici. Učenici produbljuju individualne sklonosti i sposobnosti sudjelovanjem na brojnim učeničkim natjecanjima na županijskoj, državnoj, pa i europskoj razini. S ciljem razvijanja društvenog života i zajedništva učenika organiziramo školske i uključujemo se u gradske projekte. Osobito smo ponosni na status Međunarodne eko škole i UNICEF-ove „Škole bez nasilja“. Kvalitetu rada podupire otvorena suradnja škole s roditeljima i lokalnom zajednicom putem predavanja, radionica, panoa, školskih listova, radija sa zajedničkim ciljevima odgoja i obrazovanja naših učenika, poticanja njihovog osobnog i socijalnog razvoja i pripremanja za odgovorno sudjelovanje u demokratskom društvu.

 

 

Nikolina Sabolić

BROŠURA

 

Open publication - Free publishing - More brosura
 

Priloženi dokumenti:
Recital-Kad kažem moja škola.doc

preskoči na navigaciju