preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

Logo škole

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Projekti u našoj školi

 

 

Školska kuhinja

 

 

 

List za roditelje

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

 

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

SAKUPLJANJE STAROG PAPIRA :

PRVI UTORAK U MJESECU


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1445300
Ovaj mjesec: 5056
Ovaj tjedan: 2192
Danas: 271
Frankofonija 2011.

Frankofonija je internacionalna organizacija koja predstavlja jednu od najvećih lingvističkih zona u svijetu. Kako bi se i ovog ožujka tradicionalno obilježila u našoj školi, pobrinuli su se učenici polaznici francuskog  jezika.

Program za Frankofoniju pripremali su tijekom školske godine, a 31. ožujka prezentirali su svoj rad roditeljima, školi i ostalim gostima.

U priredbi su sudjelovali učenici četvrtih, petih i osmih razreda francuskog, ali su nam se pridružili i učenici koji ne uče francuski jezik, što nam je posebno drago.

Program su otvorili Kaltrina Stajku  i Lovro Grgić. Za svoj prvi nastup odabrali su francusko – englesku pjesmu  Travel the world.

Zatim nam je Vanessa Ivanović na francuskom izvela pjesmu Je veux. Otpjevala ju je vrlo lijepo i jezični točno iako nikad nije učila francuski.

Kao uvod u igrokaz Le petit Nicolas, Marko Papac je predstavio život i djelo autora Jean-Jacques Sempéa i René Goscinnya.

Učenici petih razreda su izveli igrokaz Le Petit Nicolas – La photo de la classe. U njemu su prikazali samo jednu u nizu zabavnih situacija ovog popularnog, simpatičnog lika i njegovih prijatelja.

Učenici četvrtih razreda prezentirali su nam ono što su usvojili tijekom prve godine učenja francuskog. Pokazali su da se bez problema mogu snaći u komunikaciji na francuskom placu.

Slušali smo francusku poeziju koju nam je recitirala Paula Stančin uz klavirsku pratnju Hannahe Pavlić.

Svake godine potrudimo se naučiti publiku neke nove francuske riječi. Tako su ovaj puta četvrti i peti razredi goste učili nazive dijelova tijela. Učinili su to onako kako su ih i oni sami usvajali - kroz pjesmu i ples Jean petit qui danse. Nakon plesa, usmenu provjeru znanja publike provele su Lana Varga i Doriana Leona Jurenec.

Ena Stančec i Hannah Pavlić prikazale su život i djelo velike kreatorice Coco Chanel.

Učenice osmih razreda Vivien Virag, Iva Pobi, Paula Stančin, Lucija Madunić i Tea Škoda održale su modnu reviju noseći odjeću po uzoru na kreacije Coco Chanel. Tako smo mogli vidjeti preokret koji je u svijetu mode i u životu svake žene napravila Coco.

Ovogodišnji program smo vezali uz Francusku početkom 20. st. Zato su nam djevojke iz plesnog studija „Ola-la“, Petra Balija, Doroteja Koščak i Marija Koren, pod vodstvom gospođe Olje Vilić, priredile krasan ples u duhu tog vremena.

Nastavili smo uspješnu suradnju s roditeljima. Za igrokaz Le petit Nicolas gospodin Tihomir Želimorski izradio nam je pločice kakve su nekad djeca nosila u školu kao i starinski fotoaparat. Obitelj Kramar nam je posudila opremu potrebnu za Le marché aux puces.

Zahvaljujući suradnji s Francuskim Krugom Koprivnice, nakon programa smo se počastili specijalitetima francuske kuhinje. Degustirali smo Quiche Lorraine, les croissants, tarte aux pommes, tarte aux fraises et mousse au chocolat.

Ciljevi Frankofonije su zbližavanje ljudi i jačanje njihove kulturne suradnje te promoviranje obrazovanja. Nakon ovog programa možemo reći da su učenici i ove godine u potpunosti uspjeli ostvariti te ciljeva.

Tomislava Kraljić, prof. francuskog i engleskog

preskoči na navigaciju