preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

 

 

Projekti u našoj školi

UZ Đurđica

   

https://bit.ly/3bberx4

 

List za roditelje

Tražilica
E-knjige

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Školska knjižnica

Šetnja školom


Korisni linkovi

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1858540
Ovaj mjesec: 3760
Ovaj tjedan: 266
Danas: 1
Dragi posjetitelji naše web stranice!

U našoj školi rade učitelji koji svojim radom promiču vrijednosti učiteljske profesije, učitelji koji u sebi pronalazile snagu za nove rezultate i radosti na dobrobit svakog djeteta koje ovu školu polazi. Svojim radom učitelji dopiru do uma i srca svakog učenika, razumiju ih, svojim postupcima bude u njima ono što je lijepo, razvijaju odgovornost za učenje i stjecanje znanja, bliski su im prijatelji i drugi roditelji.

Učitelji, ali i ostali djelatnici škole, znaju  da je osobni primjer najvažnije sredstvo odgoja i obrazovanja. Oni znaju, da su osim stručnosti, učiteljeva strpljivost, usklađenost njegovih stavova i ponašanja, njegova briga za napredak svakog pojedinog učenika, otvorenost i spremnost na suradnju, snošljivost na razlike u razredu, jednak pristup svim učenicima, poštivanje dostojanstva i kulturnog podrijetla učenika kao i svojih kolega i uprave škole, najvažniji  poticaji i izvori učenja u školi.

Učitelji su najodgovorniji pojedinci u društvu jer oni svakodnevno oblikuju budućnost. Znanje koje učenici prime od svojih učitelja postaje doživotni dar koji utječe na njihove živote, ali i na društvo u kojem ti mladi ljudi žive. Učitelji rade tako da pridobiju učenike da vole učiti, da cijene znanje i umijeća, shvate što je to odgovorno djelovanje i da se tako ponašaju prema sebi i drugima. Zbog toga, utjecaj učitelja na učenike ne prestaje onog trenutka kad se oproste sa svojim učenicima, već traje zauvijek. Učitelj je svjestan da  sije sjeme koje će jednog dana obilno uroditi plodom.

Učitelji, ali i svi djelatnici škole žele svojim radom pomoći roditeljima u odgoju njihove djece, žele s roditeljima podijeliti odgovornost za uspjeh djeteta. Suradnjom škole i obitelji želi se utjecati na ostvarivanje kontinuiteta u odgoju te unapređivanje kvalitete djetetova življenja u obitelji i školi, a s nakanom poticanja djetetovog cjelokupnog razvitka i školskog uspjeha. Za realizaciju toga cilja, učiteljima i roditeljima, pomaže uža i šira lokalna zajednica. Zajedničkim naporima sviju želi se svakom djetetu omogućiti razvitak u sredini u kojoj će se osjećati prihvaćeno i voljeno, sigurno, zadovoljno i sretno, u sredini koja će djelovati poticajno na razvitak svih njegovih potencijala i u kojoj će se voditi briga o djetetovim specifičnostima kao pojedinca.

 

Ravnateljica: mr. Sanja Prelogović

preskoči na navigaciju