preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Upisi u srednje škole

Moto škole

 

 

Projekti u našoj školi

Logo škole

List za roditelje

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školski list "Leteći razred"

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Korisni linkovi
 

Šetnja školom

 

SAKUPLJANJE STAROG PAPIRA :

PRVI UTORAK U MJESECU


Korisni linkovi

 

 

 

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1498434
Ovaj mjesec: 3059
Ovaj tjedan: 994
Danas: 79
OBAVIJEST RODITELJIMA O POSUDBI KNJIGA

Poštovani roditelji,

posudba rabljenih udžbenika biti će 20. i 21. lipnja 2018.godine u prostorijama tajništva, računovodstva i ravnateljice od 8:00 do 16:00 sati a ostale radne  dane do 29. lipnja 2018. od 8:00 do 15:00 sati.

 

Poštovani roditelji u Školi možete još podići knjige za sljedeću šk. god. u vremenu

od 8:00 do 12:00 sati do 31.7.

 Imamo još knjiga od 1. do 6. razreda.

 

 

Ravnateljica:

 Sanja Prelogović

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet školi Olge Meglič u projektu Čitanje ne poznaje granice
Autor: Snježana Mihočka, 27. 4. 2018.

Učenici 4.a razreda proveli su projektni dan u druženju sa svojim vršnjacima iz Slovenije, i to u okviru projekta Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja, koji provodimo u partnerstvu s našom prijateljskom školom iz Ptuja. Ove godine u projektu sudjeluje 4. a razred naše škole zajedno s učiteljicom Dubravkom Bijelić, knjižničarkom Nikolinom Sabolić i učiteljem Mihaelom Kivačem te 5. a razred iz OŠ Olge Meglič s njihovom učiteljicom Simonom Truntič i knjižničarkom Alenkom Kandrič.


 

Projekt je usmjeren na poticanje čitanja izvan školske lektire, upoznavanje književnosti i kulture drugog naroda, istraživanje i upoznavanje mjesta partnerske škole, primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u samostalnim radovima te uvježbavanje komunikacijskih vještina u neposrednom susretu s vršnjacima iz druge zemlje. Tijekom provedbe projekta naši učenici čitali su knjigu „Kekec iznad samotnog ponora“, interpretirali književno djelo, igrali online književni kviz u alatu Kahoot, izrađivali ppt prezentacije o životu i djelu slovenskog pisca Josipa Vandota, crtali stripove, pisali viceve o Kekecu, učili pjevati Kekečevu pjesmu, izrađivali slikovnice i likovne radove, izradili plakat i straničnike za knjige kao poklon za vršnjake iz Slovenije. Također su s učiteljicom uvježbali scenski igrokaz „Tinkina nova prijateljica“, koji su napisale učenice Hana Pelesk i Lucija Turk.

Susret hrvatskih i slovenskih učenika i predstavljanje projekta održano je u prostorima škole Olge Meglič. Naši učenici 4. a razreda predstavili su slovenskim vršnjacima iz 5. a razreda, njihovoj ravnateljici Heleni Ocvirk, knjižničarki Alenki Kandrič i učiteljici Simoni Truntić svoje radove nastale u okviru projekta tijekom ove školske godine.

Svoj rad prezentirali su putem ppt prezentacija, plakata, slikovnica i stripova te igrokaza koji su nastali na temelju čitanja knjige „Kekec iznad samotnog ponora“ slovenskog autora Josipa Vandota. Naša prezentacija projekta uključila je i scenski nastup učenika – izvedbu igrokaza „Tinkina nova prijateljica“ te vokalno-instrumentalnu izvedbu Kekečeve pjesme. Međusobni susret učenici dviju škola zaokružili su zajedničkim pjevanjem pjesama iz filmova o Kekecu, najpoznatijem slovenskom književnom junaku.

Nakon prezentacije, obilaska škole i školske knjižnice prošetali smo Prešernovom ulicom do ptujskog dvorca odakle su učenici mogli vidjeti najstariji dio grada i njegove spomenike, rijeku Dravu i najveće slovensko umjetno jezero.

Po povratku u školu Olge Meglič učenici su se družili na školskom igralištu i odigrali zajedničku nogometnu utakmicu. Slijedio je ručak u školi i povratak u Koprivnicu.

Veselimo se uzvratnom posjetu u svibnju u našoj školi kada će nam prijatelji iz Slovenije predstaviti svoj rad na projektu i prezentirati rezultate rada. Oni su čitali knjigu „Sretni dani“ hrvatskog pisca Mire Gavrana.

S nestrpljenjem očekujemo ponovno druženje u našoj školi.

Fotogalerija

Knjižničarka Nikolina Sabolić

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju