preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

 

 

Projekti u našoj školi

UZ Đurđica

   

https://bit.ly/3bberx4

 

List za roditelje

Tražilica
E-knjige

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Kada zvoni zvono?

 

Kada zvoni zvono?

Školska knjižnica

Šetnja školom


Korisni linkovi

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 1868911
Ovaj mjesec: 422
Ovaj tjedan: 86
Danas: 86
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„Izazov sretnog života u europskom društvu“
Autor: Mirna Kovačić, 11. 9. 2019.

U našoj školi ove će se školske godine po prvi puta provoditi Erasmus+ projekt mobilnosti učenika i učitelja (Ključna aktivnost 2). Naime, našoj školi odobreno je partnerstvo u projektu pod nazivom „The Challenge of Being Happy in a European Society“. Države partneri u projektu su Njemačka, Švedska i Portugal. Projekt je namijenjen učenicima od 14 do 16 godina starosti.


U iduće dvije godine 21 učenik i 7 učitelja imat će priliku putovati u navedene države pod pokroviteljstvom Europske Unije, gdje će unaprijediti svoja znanja i vještine te upoznati kulturu i običaje lokalnog stanovništva.

Cilj našega projekta jest podići svijest učenika o općim temeljima demokratskog europskog društva u budućnosti, koje nudi kvalitetan život i omogućava svima da pronađu sreću. Svaka mobilnost (u portugalski grad Castro Verde, švedski Örebro, njemački Calw) uključivat će pojedinačne aktivnosti za postizanje sreće, što će olakšati učenicima iskusiti što znači biti aktivan član društva. Učenici će spoznati da je individualna sreća blisko povezana s aktivnim građanstvom, preuzimanjem odgovornosti i sviješću o prilikama i mogućnostima koje demokratsko europsko društvo može ponuditi. Stoga će naši učenici usvojiti i razviti osnovne vještine i ključne kompetencije građanskog angažmana i odgovornog građanstva u demokratskom, europskom društvu. 

Nadalje, učenici će prikupljati i analizirati statističke podatke kako bi izdvojili čimbenike koji nam omogućuju da pronađemo sreću i unaprijedimo kvalitetu života, stavljajući pozornost na čimbenike koji se mogu povezati uz demokraciju.

 

Kako bi se pripremili za prvu mobilnost u Portugalu (u studenom 2019.), učenici će provesti samovrednovanje te detektirati što ih kao pojedince čini sretnima. Rezultate će prikazati na kreativan način putem fotografija, video materijala, dokumentarnog filma, poezije ili na drugi način koji vizualizira njihove najvažnije izvore sreće. Svoje će uratke učenici objaviti na eTwinningu (europskoj platformi namijenjenoj učenicima) i usporediti s vršnjacima iz partnerskih zemalja. Osim toga, učenici će putem eTwinninga stupiti u kontakt jedni s drugima, dijeleći neke karakteristike svojih domovina (geografske informacije, mentalitet i interese ljudi, činjenice o svakodnevnom životu, običaje, tradicije, festivale, tipičnu hranu i sl.).

Ukupna vrijednost projekta je 103.105,00 eura, a našoj školi će biti dodijeljeno 25.960,00 eura. Projekt će trajati od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2021. godine, a naša škola bit će domaćin međunarodnog susreta u listopadu 2020. godine. U projekt su uključeni učitelji Anja Ćosić (fizika), Miroslav Kanisek (kemija i biologija), Helena Knežević (engleski jezik), Ivan Piskač (matematika), Saša Špoljarić (katolički vjeronauk) i Martina Trešćec Godek (hrvatski jezik), a koordinator projekta je učiteljica Mirna Kovačić (geografija i povijest).  Uvjereni smo da će projekt imati pozitivan učinak na kvalitetu rada u našoj školi, prije svega na razvoj međunarodne dimenzije, a zbog svoje tematike i zamjetan utjecaj na lokalnu zajednicu.

Mirna Kovačić, prof.

 

 

    

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju